• In 5 stappen geregeld
 • Betalen via IDeal of Klarna
 • Campagne binnen 1 week live
 • In 5 stappen geregeld
 • Betalen via IDeal of Klarna
 • Campagne binnen 1 week live

Wat is een goede recruitment advertentie?

Wat is een goede recruitment advertentie?

 
 

Door alle advertenties die om je oren vliegen, is het goed om doordacht te werk te gaan om jouw campagne naar buiten te brengen. Wat is een goede recruitment advertentie nou eigenlijk? In dit artikel leggen wij je alles uit hoe je een krachtige advertentie kunt maken.   

wat is een goede recruitment advertentie

 

Tips voor een goede recruitment advertentie

 

 1. Aandacht grijpen: Of het nu in een krant of via een online banner campagne is, de advertentie moet de aandacht van de lezer trekken. Gebruik pakkende titels, sprekende beelden en sterke kopregels om de aandacht van potentiële kandidaten te trekken.

 2. Relevante informatie verstrekken: De advertentie moet de belangrijkste details van de functie bevatten, zoals de functietitel, vereiste ervaring en kwalificaties, en eventuele speciale vereisten, zoals de beschikbaarheid om te reizen.

 3. Voordeel benadrukken: Vertel potentiële kandidaten waarom ze bij uw organisatie moeten solliciteren. Benadruk de voordelen van werken bij uw bedrijf, zoals flexibele werktijden, mogelijkheden voor groei en ontwikkeling, en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.

 4. Call-to-action: De advertentie moet potentiële kandidaten aanmoedigen om te solliciteren. Dit kan door het verstrekken van contactgegevens of door middel van een duidelijke en overtuigende oproep tot actie.

   

”Zet jouw bedrijf op de kaart bij potentiële kandidaten om ze te overtuigen om bij jou te solliciteren”

 

Waarom recruitment marketing?

 

Recruitment marketing is voor jou als werkgever belangrijk omdat het je kan helpen om jouw bedrijf op de kaart te zetten bij potentiële kandidaten en ze te overtuigen om bij jou te solliciteren. Door middel van effectieve recruitment marketing kun je jouw bedrijf promoten als een aantrekkelijke werkgever met een sterke employer brand.

Zo kun je kandidaten beter kwalificeren voordat ze solliciteren, sneller vacatures invullen en uiteindelijk kosten besparen. Daarnaast kan recruitment marketing jouw bedrijf een concurrentievoordeel bieden in de arbeidsmarkt, waardoor je betere kandidaten kunt aantrekken en behouden.

omzet brochure

 

Wij houden van praktische tips 😏

Onze checklist ‘De omzetbrochure voor al jouw vragen’ staat vol met zulke makkelijk toepasbare tips.

Een leuke startersgids en een handige checklist voor als je al bezig bent of nog moet beginnen.

"(Vereist)" geeft vereiste velden aan

Naam(Vereist)

wat is een goede recruitment advertentie

 

Wervingscampagne voorbeeld

 

[Logo van het bedrijf]

[Bedrijfsnaam] zoekt een [Functietitel]

Wil jij deel uitmaken van een team van professionals die zich inzetten voor de hoogste kwaliteit en klanttevredenheid? Bij [Bedrijfsnaam] zijn we op zoek naar een [Functietitel] om ons team te versterken.

Wat ga je doen?

 • [Verantwoordelijkheid 1]
 • [Verantwoordelijkheid 2]
 • [Verantwoordelijkheid 3]

Wat zoeken wij?

 • [Vereiste kwalificatie 1]
 • [Vereiste kwalificatie 2]
 • [Vereiste kwalificatie 3]

Wat bieden wij?

 • Uitstekend salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden
 • Mogelijkheden voor professionele ontwikkeling en groei
 • Een inspirerende en uitdagende werkomgeving
 • Een hecht team van professionals die samenwerken om gemeenschappelijke doelen te bereiken

Heb je interesse?

Stuur dan jouw cv en motivatiebrief naar [Contactpersoon en e-mailadres] en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

[Call-to-action, bijvoorbeeld: “Maak deel uit van ons team en solliciteer vandaag nog!”]

Hopelijk geeft dit voorbeeld je een idee van hoe een opgemaakte recruitment advertentie eruit kan zien. Het is belangrijk om de advertentie aan te passen aan jouw bedrijf en de specifieke vacature die je wilt invullen.

 

De voordelen van een online banner campagne

 

 1. Gerichte doelgroep: Met een banner campagne kun je jouw recruitment vacatures promoten bij een gerichte doelgroep. Je kunt bijvoorbeeld specifieke websites kiezen waarop jouw ideale kandidaten waarschijnlijk surfen en hun interesses en demografische gegevens in overweging nemen bij het selecteren van de juiste websites en targeting criteria.

 2. Betere zichtbaarheid: Met banners kun je jouw vacatures opvallend promoten en de aandacht trekken van potentiële kandidaten. Het is belangrijk om een aantrekkelijk design en een sterke call-to-action te hebben om de doelgroep aan te moedigen om verder te klikken naar jouw website.

 3. Kostenbesparend: In vergelijking met andere vormen van advertenties, zoals print advertenties of recruitment events, kan een banner campagne vaak kosteneffectiever zijn. Je kunt ook budgetten en biedstrategieën beheren en optimaliseren om de prestaties van jouw advertenties te verbeteren en de kosten te verlagen.

 4. Meetbare resultaten: Met een banner campagne kun je de prestaties van jouw advertenties meten en analyseren. Je kunt bijvoorbeeld zien hoeveel klikken en conversies jouw advertenties hebben gegenereerd, evenals andere belangrijke statistieken, zoals click-through-ratio en cost-per-click. Deze informatie kan worden gebruikt om de campagne te optimaliseren en betere resultaten te behalen.

 5. Flexibiliteit: Met banner advertenties kun je gemakkelijk jouw vacatures en promoties aanpassen of bijwerken. Dit kan nuttig zijn als jouw recruitmentbehoeften veranderen of als er nieuwe vacatures worden geopend die je wilt promoten.

wat is een goede recruitment advertentie

Recent Nieuws
Gepersonaliseerd drukwerk
Gepersonaliseerd drukwerk Heb je er wel eens over nagedacht om gepersonaliseerd drukwerk te gaan versturen naar al jouw klanten? Heb je het al wel
Goedkoop folders drukken en verzenden
Goedkoop folders drukken en verzenden    Wil jij goedkoop folders drukken en verzenden? Dan zit je bij Adverteerweb aan het juiste adres. In dit
Meest bekeken
Staat jouw reclame campagne al klaar voor koningsdag?
Staat jouw reclame campagne al klaar voor koningsdag?   Ieder jaar is het weer een feestje. Helaas maakt deze situatie wat minder aantrekkelijk waar
Huis aan huis kranten nog steeds waanzinnig populair
Huis aan huis kranten nog steeds waanzinnig populair   De wekelijkse krant die iedere week gratis bij alle Nederlanders op de deurmat belandt, blijkt
De kracht van adverteren in de krant tijdens de lockdown
De kracht van adverteren in de krant tijdens de lockdown   De krant is een eeuwenoud medium die tot op de dag van vandaag

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

"(Vereist)" geeft vereiste velden aan

Volg ons

"(Vereist)" geeft vereiste velden aan

Ben je geïnteresseerd geraakt en wil je dat wij jou bellen?

Laat dan je gegevens hiernaast achter en wij nemen vrijwel direct contact met je op. Uiteraard is het de mogelijkheid om ook met ons contact op te zoeken. Wij zijn te bereiken via de mail: info@adverteerweb.nl of via telefoonnummer 085 130 4033 of uiteraard online via de chat!