• In 5 stappen geregeld
 • Betalen via IDeal of Klarna
 • Campagne binnen 1 week live
 • In 5 stappen geregeld
 • Betalen via IDeal of Klarna
 • Campagne binnen 1 week live

Aanleverspecificaties

Een goed bestand is belangrijk om een perfect drukresultaat te bereiken. Bij Adverteerweb garanderen we je dat jouw bestand geen zorgen geeft. Lever je jouw bestand aan, dan wordt hij altijd grondig gechecked. Indien gewenst, kunnen we jouw bestand ook op laten maken door onze professionele studio. Geen zorgen dus!

Wat is belangrijk voor een goed bestand?

Een goed bestand moet aan veel zaken voldoen, maar in feite gaat het om de volgende zaken:

 • De kleur (jouw bestand moet opgemaakt zijn in de juiste kleuren)
 • De tekst (de tekst in jouw bestand moet op de juiste wijze zijn opgeslagen)
 • Het bestandstype (jouw bestand moet in het juiste type zijn opgeslagen)
 • Het formaat (jouw bestand moet passend zijn voor het product)
 • De snijmarge (we moeten voldoende ruimte hebben om jouw product te kunnen snijden)
 • De kwaliteit / resolutie (Jouw bestand en afbeeldingen moeten de juiste kwaliteit hebben)

Al onze flyers worden gedrukt in CMYK, dit staat voor Cyaan, magenta, Yellow (geel) en Key (zwart). Dit zijn de kleurwaardes die gebruikt worden voor het produceren van Full Color drukwerk. Hoe hoger de inktwaardes van de 4 kleuren des te donkerder het resultaat zal worden.

Om een tekst geschikt te maken voor het drukken is het van belang dat alle tekst is omgezet naar lettercontouren. Dit voorkomt dat tekst verspringt of veranderd qua lettertype. Lettercountouren is omgezette tekst naar objecten (vectoren).

DPI staat voor Dots per Inch en dit zijn de aantal punten per per inch. Dit noemen we ook wel reolutie. Indien je gebruik maakt van afbeeldingen, dan raden wij een resolutie aan van 300 DPI. Natuurlijk kan het voorkomen dat dit niet lukt, maar geen nood, wij hanteren een minimale resolutie van 150 DPI. Wij vragen een reolutie van minimaal 150 dpi, maar het beste reultaat behalen wij met 300 dpi.

Het snijden van het drukwerk gebeurt zeer nauwkeurig, echter is er altijd een minimale afwijking. Om te voorkomen dat er dan een wit kader rondom het drukwerk komt vragen wij om een afloop van 3 millimeter. Laat je achtergrond daarom doorlopen over de afloop, maar doe dit niet door het gebruik van een kader.

De programma’s Adobe InDesign, Adobe Illustrator en Adobe Photoshop zijn de meest geschikte programma’s voor de opmaak van drukwerk. Uiteraard zijn er nog vele andere programma’s om een drukklare bestand te maken, het belangrijkste is dat je jouw bestand aanlevert als een drukklare document in .pdf, .jpg of .tiff. Word (.doc), Powerpoint (.ppt), Excel (.xls) of andere bestandstypes uit het Microsoft Office pakket zijn niet geschikt voor professioneel afdrukken.

De markt domineren doe je met papier. Start vandaag nog.

Op de hoogte blijven? Schrijf je in en je wordt gratis op de hoogte gehouden van de nieuwste advertentie methoden en ontwikkelingen binnen offline adverteren.