• In 5 stappen geregeld
 • Betalen via IDeal of Klarna
 • Campagne binnen 1 week live
 • In 5 stappen geregeld
 • Betalen via IDeal of Klarna
 • Campagne binnen 1 week live

Bioscoopreclame

Maak ook nationale reclame en breng jouw boodschap in full motion over aan alle bezoekers. Regel jouw bioscoopreclamecampagne gemakkelijk en snel via Adverteerweb. Zichtbaar zijn in elke bioscoopzaal met maximale aandacht, waardoor de boodschap optimaal overkomt. 

bioscoopreclame
Wat is bioscoopreclame?

Lees hier wat bioscoopreclame precies is en wat wij jou kunnen bieden op het gebied van bioscoopreclame.

bioscoopreclame
Kosten bioscoopreclame
Bekijk hier de kosten van alle bioscoopreclamecampagnes die Adverteerweb jou te bieden heeft.
bioscoopreclame
Voordelen bioscoopreclame
Lees hier de voordelen van bioscoopreclame en hoe je die kunt toepassen op jouw eigen campagne.

Wat is bioscoopreclame

Bioscoopreclame biedt bedrijven de kans om hun producten en diensten aan een groot en geconcentreerd publiek te presenteren. Het is een unieke manier om de aandacht van de kijker te trekken, omdat zij zich in een donkere en stille omgeving bevinden en gedurende enkele minuten niet afgeleid worden door andere prikkels.

Er zijn verschillende soorten bioscoopreclame, waaronder korte video’s, animaties, beeld- en geluidspresentaties en interactieve ervaringen. Sommige bedrijven gebruiken deze reclame om nieuwe productlanceringen aan te kondigen, terwijl andere bedrijven hun merk en diensten onder de aandacht brengen bij een breder publiek.

Bioscoopreclame is een effectieve manier om te bereiken wat bekend staat als “captive audience”, omdat het publiek aanwezig is in de bioscoop voor de hoofdfilm en niet in staat is om weg te zappen of de pagina te veranderen. Dit betekent dat bedrijven de kans hebben om een indruk te maken en de aandacht van het publiek te krijgen voor een beperkte tijd.

Kosten bioscoopreclame

De kosten voor het plaatsten van bioscoopreclame in het algemeen kan enorm verschillend zijn. Zo heb je de keuze uit diverse gemeentes waar je kunt adverteren in bioscopen. Wil je gaan voor een klein bereik, dan kun je ervoor kiezen rondom jouw postcode te gaan adverteren.

Wij werken met totale zalen. Per campagne bereik je dus de hele bioscoop bij iedere film, verspreid over alle zalen vanaf minimaal een week obv 30 seconden. Er zijn dus een tal van opties. Zo biedt Adverteerweb alle bioscoopreclamecampagnes aan van heel Nederland.

Om jou een indicatie en idee te geven wat ongeveer de kosten zijn van een campagne in jouw opgegeven bioscoop, hebben wij een klein schema gemaakt met daarin de vanaf kosten.

Zo bieden wij 2 mogelijkheden aan op het gebied van bioscoopreclame:

Live action (bewegend beeld)
Movie traffics commercial (computer geanimeerde beelden)

Onderstaand de vanaf tarieven die zijn gebaseerd op een afname van minimaal 1 week obv. 30/20 seconden per bioscoop. (incl. alle zalen)

Mocht je hier meer vragen over hebben dan kun je ons ten alle tijden bereiken op: 085 130 4033 of online via de chat.

Product 1 week adverterenLooptijd
Live action commercial    v.a. €1.800,0030 seconden
Product 4 weken adverterenLooptijd
Movie traffics commercialv.a. €2.700,0020 seconden

Voordelen bioscoopreclame

Er zijn verschillende voordelen aan het gebruik van bioscoopreclame, waaronder:

  1. Geconcentreerde aandacht: Bioscoopbezoekers zitten in een donkere en stille omgeving, waardoor ze geen afleiding hebben en de reclame de volle aandacht krijgt.

  2. Groot bereik: Bioscopen trekken grote aantallen mensen aan, waardoor bedrijven de kans hebben om hun boodschap aan een groot publiek te presenteren.

  3. Hoge impact: Bioscoopreclame is vaak visueel indrukwekkend en gebruikt geluid, waardoor de reclame nog impactvoller wordt.

  4. Gericht bereik: Bioscopen richten zich op specifieke doelgroepen, zoals families, jongeren of volwassenen, waardoor bedrijven gerichtere reclame kunnen vertonen.

  5. Verbetering van het merk: Bioscoopreclame kan bedrijven helpen om hun merkimago te verbeteren en herkenbaarder te maken bij het publiek.

  6. Boodschap blijft hangen: Bioscoopreclame kan een blijvende indruk achterlaten bij het publiek, waardoor de boodschap beter wordt onthouden.

  7. Meer emotionele connectie: Bioscoopreclame wordt vaak vertoond vóór de hoofdfilm, wanneer het publiek in de juiste stemming is en meer openstaat voor emotionele connectie met de boodschap.

bioscoopreclame

Adverteerweb, #1 in bioscoopreclame

De kracht van bioscoopreclame

De kracht van bioscoopreclame ligt in het feit dat het een unieke manier is om je boodschap over te brengen aan een groot en divers publiek. Bioscoopbezoekers zijn vaak jonge, actieve consumenten met hoge inkomens en zijn meer geneigd om op te letten en te onthouden wat ze op het grote scherm zien. Bovendien creëert de emotionele sfeer van een bioscoopbezoek een gevoelige omgeving die ideaal is voor het oproepen van emoties en het onthouden van de boodschap.

Bioscoopreclame heeft de unieke eigenschap om de aandacht van de kijker vast te houden en hen te laten ontspannen terwijl ze de boodschap ontvangen. Het scherm is groot en helder, waardoor de boodschap overkomt als indrukwekkend en impactvol. Bioscoopreclame is ook een exclusieve manier van reclame, waardoor bedrijven zich kunnen onderscheiden en een blijvende indruk kunnen achterlaten.

De effectiviteit van bioscoopreclame

Bioscoopreclame is een vorm van reclame die wordt gepresenteerd tijdens bioscoopfilms en wordt gezien als effectief vanwege een aantal specifieke kenmerken. Ten eerste wordt de aandacht van de kijker vastgehouden, omdat ze gedurende de vertoning gevangen zijn in de sfeer van de bioscoop en de film die ze kijken. Dit betekent dat de boodschap niet alleen wordt gezien, maar ook waarschijnlijk beter wordt onthouden.

Ten tweede is bioscoopreclame in staat emoties op te roepen. Bioscopen hebben vaak een specifieke emotionele sfeer, waardoor de boodschap nog beklijvender kan zijn. Dit geldt vooral voor reclame met een emotioneel component, zoals een filmtrailer.

Ten derde heeft bioscoopreclame een groot bereik, omdat bioscopen een groot publiek aantrekken. Bedrijven kunnen zich daardoor richten op een breed en divers publiek met hun boodschap. Bioscoopbezoekers zijn vaak jongere consumenten met hogere inkomens, wat betekent dat bedrijven specifiek een aantrekkelijke doelgroep kunnen bereiken.

Ook is het belangrijk om te onthouden dat de effectiviteit van bioscoopreclame afhangt van hoe de boodschap wordt gericht op de doelgroep en hoe deze wordt gepresenteerd. Een sterk gerichte boodschap met een impactvolle presentatie is essentieel voor een optimale effectiviteit.

Bioscoopreclame is effectief vanwege de unieke sfeer van een bioscoop, het emotionele component, het brede bereik en de specifieke doelgroep. Bedrijven moeten echter zorgvuldig overwegen of bioscoopreclame een goede match is voor hun budget en doelstellingen.

 

Waarom bioscoopreclame niet mag ontbreken

Bioscoopreclame mag absoluut niet ontbreken in jouw marketingmix. Waarom? Deze manier van reclame maken, bereik je een enorme interessante groep mensen die van verschillende leeftijden zijn verspreid over een bepaald gebied.

Doordat je hierop bioscoopreclame op toepast kan het een gewenst effect hebben op jouw conversie, vanwege het beeld wat niet weggezapt kan worden, in tegenstelling tot een avondje film kijken op de bank. Dit is een perfecte match icm de andere offline kanalen die Adverteerweb jou kan bieden, om jouw product of dienst nog groter te maken.

Zo heeft Adverteerweb haar eigen netwerk van kleine tot grote bioscoopketens verspreidt door heel Nederland met maar liefst intotaal 106 bioscopen. 

Investeren in bioscoopreclame

Als bedrijf of merk is het investeren in bioscoopreclame een goede optie voor verschillende redenen. Bioscoopbezoekers vormen vaak een gericht publiek, waardoor je specifiek een doelgroep kunt bereiken die geïnteresseerd is in de soort film die ze gaan bekijken. Bovendien is de bioscoopomgeving een rustige en ontspannen sfeer, waardoor de aandacht van de kijker volledig op jouw boodschap gericht is.

Bioscoopreclame wordt vaak gekoppeld aan de film die wordt vertoond, waardoor je nog specifieker een bepaalde doelgroep kunt bereiken. Het is ook een kans om je boodschap op een creatieve manier over te brengen, aangezien bioscoopreclame vaak in de vorm van filmpjes vertoond wordt.

Het bezoeken van de bioscoop vaak een sociale gebeurtenis, waardoor mensen sneller geneigd zijn om reclameboodschappen te delen met vrienden en familie. Dit vergroot de impact van je boodschap en helpt bij het versterken van het merk.

In het algemeen kan het investeren in bioscoopreclame dus een waardevolle manier zijn om je merk of product te promoten en te bereiken bij een gericht en ontspannen publiek.

Zo kun jij jouw campagne oa. in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Den Bosch, Zwolle, Groningen of andere delen in het land reclame maken.

Hieronder staan een aantal punten die kunnen bijdragen aan het succes van je bioscoopreclame:

 1. Zorg voor duidelijkheid: Zorg ervoor dat je boodschap duidelijk is en de aandacht van de kijker direct trekt. Dit bevordert de herinnering en het begrip van je boodschap.

 2. Gebruik emotie: Bioscoopreclame is een unieke kans om emoties op te wekken bij je publiek, door middel van bijvoorbeeld mooie beelden of een krachtige soundtrack.

 3. Maak gebruik van context: Maak gebruik van de context van de film waarvoor de bioscoopreclame vertoond wordt, door bijvoorbeeld relevante producten of diensten te vermelden.

 4. Gebruik verrassende elementen: Door verrassende elementen te gebruiken in je bioscoopreclame, zoals plotwendingen of humor, kun je de aandacht van de kijker nog meer vast houden.

 5. Zorg voor consistentie: Zorg ervoor dat je bioscoopreclame consistent is met je algemene merkidentiteit en boodschap, zodat de herkenbaarheid vergroot wordt.

 6. Meet de resultaten: Meet de resultaten van je bioscoopreclame en pas waar nodig je strategie aan, zodat je steeds verder kunt verbeteren en groeien.

"(Vereist)" geeft vereiste velden aan

Ben je geïnteresseerd geraakt en wil je dat wij jou bellen?

Laat dan je gegevens hiernaast achter en wij nemen vrijwel direct contact met je op. Uiteraard is het de mogelijkheid om ook met ons contact op te zoeken. Wij zijn te bereiken via de mail: info@adverteerweb.nl of via telefoonnummer 085 130 4033 of uiteraard online via de chat!