• In 5 stappen geregeld
 • Betalen via IDeal of Klarna
 • Campagne binnen 1 week live
 • In 5 stappen geregeld
 • Betalen via IDeal of Klarna
 • Campagne binnen 1 week live

Lokale digitale reclame

Lokale digitale reclame

 
 

Digitale lokale reclame maken speelt steeds een grotere rol binnen de mediawereld. En met name de offline marketing wereld. In dit artikel vindt je alle informatie die je moet weten omtrent digitale reclame wat lokaal uitgevoerd wordt. Daarnaast nog interessante tips die je eventueel kunt toepassen voor jouw nieuwe campagne.

lokale digitale reclame

 

Wat valt er onder digitale reclame (DOOH)

 

Als jij het hebt over digitale buitenreclame, dan bedoel je alle vormen van reclame die digitaal worden weergegeven op openbare plaatsen en locaties zoals straten, pleinen, en gebouwen. Je kunt hierbij denken aan digitale billboards, LED-schermen, digitale posters, geanimeerde displays en interactieve reclameborden.

Digitale buitenreclame kan ook worden gebruikt in openbaar vervoer, zoals digitale informatieborden en -schermen in bussen, treinen en op stations. Het voordeel van digitale buitenreclame is dat het dynamisch is en snel kan worden aangepast en vernieuwd. Zo kunnen adverteerders snel en effectief inspelen op veranderende omstandigheden en behoeften van het publiek.

Andere voordelen van digitale buitenreclame zijn dat het een groot publiek kan bereiken en dat het aantrekkelijk is voor adverteerders omdat het interactiever is en meer mogelijkheden biedt voor targeting en metingen. Bovendien kunnen digitale reclameborden bijdragen aan de verfraaiing van openbare ruimtes en gebouwen, terwijl ze tegelijkertijd economische voordelen bieden.

In het kort zijn digitale buitenreclame-uitingen alle digitale advertenties die op openbare plaatsen worden getoond en waarbij de mogelijkheden eindeloos zijn.

 

”Door lokaal digitaal te gaan adverteren, kun je last-minute inspringen op acties die je lokaal hebt lopen wat voor meer conversie zorgt”

 

Digitale tankstationreclame

 

Als je kijkt naar digitale tankstationreclame, dan biedt het verschillende voordelen ten opzichte van traditionele reclamevormen. Zo is het bijvoorbeeld een effectieve manier om een groot publiek te bereiken, omdat tankstations vaak drukbezochte locaties zijn. Als je als adverteerder hierop inspeelt door gebruik te maken van digitale displays, dan kun je de aandacht van automobilisten en andere bezoekers gemakkelijker trekken.

Maar digitale tankstationreclame biedt meer dan alleen een groot bereik. Het is ook flexibeler en kan snel aangepast en vernieuwd worden. Hierdoor kun je als adverteerder snel inspelen op veranderingen in de markt of de behoeften van het publiek. Zo kun je bijvoorbeeld speciale aanbiedingen of promoties tonen op de digitale displays om zo meer verkoop te genereren.

Een ander voordeel van digitale tankstationreclame is dat het meer mogelijkheden biedt voor targeting en metingen. Je kunt bijvoorbeeld verschillende advertenties laten zien op basis van het tijdstip van de dag of de locatie van het tankstation. Hierdoor kun je jouw boodschap nog gerichter communiceren en beter aansluiten bij de behoeften van je doelgroep. Daarnaast bieden digitale displays meer mogelijkheden voor interactie met het publiek, bijvoorbeeld door QR-codes of andere digitale tools te gebruiken om meer informatie te verstrekken.

Een ander voordeel van digitale tankstationreclame is dat het bijdraagt aan de verfraaiing van de tankstations en de omliggende gebieden. Door gebruik te maken van digitale displays kun je mooie beelden tonen, lokale kunstenaars en evenementen promoten, en zo de omgeving verfraaien. Dit draagt bij aan een positieve beleving van de tankstations en verhoogt daarmee ook de kans op herhaalbezoek.

omzet brochure

 

Wij houden van praktische tips 😏

Onze checklist ‘De omzetbrochure voor al jouw vragen’ staat vol met zulke makkelijk toepasbare tips.

Een leuke startersgids en een handige checklist voor als je al bezig bent of nog moet beginnen.

"(Vereist)" geeft vereiste velden aan

Naam(Vereist)

lokale digitale reclame

 

Tips voor digitale buitenreclame

 

 1. Zorg voor een pakkende boodschap: De boodschap van je advertentie moet kort en krachtig zijn. Zorg ervoor dat je de aandacht van voorbijgangers trekt en dat de boodschap blijft hangen.

 2. Maak gebruik van visuele elementen: Mensen zijn visueel ingesteld, dus zorg ervoor dat je advertentie er visueel aantrekkelijk uitziet. Gebruik kleuren en afbeeldingen die de aandacht trekken en de boodschap ondersteunen.

 3. Houd rekening met de locatie: Het is belangrijk om de locatie van de digitale buitenreclame in je overwegingen mee te nemen. Bijvoorbeeld: welke doelgroep bevindt zich op deze locatie en op welke tijdstippen is de locatie het drukst? Zorg ervoor dat je de boodschap aanpast aan de doelgroep en de omgeving waarin de advertentie wordt geplaatst.

 4. Kies de juiste tijdstippen: Net zoals bij de locatie, is het ook belangrijk om te bepalen op welke tijdstippen de advertentie wordt getoond. Bijvoorbeeld: is het spitsuur, weekend of vakantieperiode? Het is belangrijk om de advertentie af te stemmen op de doelgroep die op dat moment aanwezig is.

 5. Gebruik een sterke call-to-action: Zorg ervoor dat de advertentie een duidelijke call-to-action heeft. Dit kan bijvoorbeeld zijn: “Bezoek onze website” of “Kom langs bij onze winkel”. Hiermee stimuleer je de doelgroep om actie te ondernemen.

 6. Houd rekening met de duur van de advertentie: Het is belangrijk om te bepalen hoelang de advertentie wordt getoond. Bijvoorbeeld: wordt de advertentie getoond gedurende de hele dag of alleen tijdens specifieke uren? Het is belangrijk om rekening te houden met de duur van de advertentie om de doelgroep op het juiste moment te bereiken.

 7. Meet de resultaten: Tot slot is het belangrijk om de resultaten van de advertentie te meten. Dit kun je doen door bijvoorbeeld het aantal websitebezoekers of het aantal verkopen te monitoren. Zo kun je bepalen of de advertentie effectief is geweest en waar nodig aanpassingen maken voor een nog beter resultaat.

Door deze tips toe te passen kun je het meeste uit je digitale buitenreclame halen en ervoor zorgen dat je de doelgroep effectief bereikt en aanspoort tot actie.

 

Adverteerweb jouw partner in digitale buitenreclame

 

Bij Adverteerweb weten wij wat er nu speelt en kunnen wij al jouw vraagstukken beantwoorden als het gaat om lokale digitale reclame bij jou in de buurt. Mocht je hier nou meer informatie over willen hebben, dan kun je gerust contact met ons opnemen via 085 130 4033, of via info@adverteerweb.nl of online via de chat!  

lokale digitale reclame

Recent Nieuws
Flyer los op de mat
Flyer los op de mat Je ziet en merkt het vast wel steeds vaker. Veel bedrijven stappen over van het reguliere folderpakket naar separate
Bereik miljoenen reizigers
Bereik miljoenen reizigers Wil je in een relatief korte periode zoveel mogelijk mensen bereiken? En met name reizigers? In dit artikel leggen wij je
Meest bekeken
Vacature advertenties in de krant
Vacature advertenties in de krant   Goed personeel vinden is erg belangrijk om jouw organisatie goed op peil te houden en de klanten te
De toekomst van drukwerk verspreiden
De toekomst van drukwerk verspreiden Hoe ziet de toekomst er eigenlijk uit van drukwerk verspreiden? Moeten we vrezen dat het gaat stoppen of dat
Het effect van buitenreclame
Het effect van buitenreclame    Je wilt graag beginnen met jouw campagne, maar je wilt eerst weten wat het effect van buitenreclame is? In

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

"(Vereist)" geeft vereiste velden aan

Volg ons

"(Vereist)" geeft vereiste velden aan

Ben je geïnteresseerd geraakt en wil je dat wij jou bellen?

Laat dan je gegevens hiernaast achter en wij nemen vrijwel direct contact met je op. Uiteraard is het de mogelijkheid om ook met ons contact op te zoeken. Wij zijn te bereiken via de mail: info@adverteerweb.nl of via telefoonnummer 085 130 4033 of uiteraard online via de chat!