• In 5 stappen geregeld
  • Betalen via IDeal of Klarna
  • Campagne binnen 1 week live
  • In 5 stappen geregeld
  • Betalen via IDeal of Klarna
  • Campagne binnen 1 week live

Val op met artiesten marketing

Val op met artiesten marketing

 
 

Er is een grote bescheidenheid aan verschillende soorten artiesten die gezamenlijk 1 ding met elkaar hebben. Waarde vergroten en top of mind staan bij menig muziekliefhebber. Val op met artiesten marketing door offline marketing in te zetten voor nieuwe releases of opkomende events. In dit artikel alle informatie betreft het aanzetten tot het populair maken van muziek.   

val op met artiesten marketing

 

Hoe promoot je een artiest?

 

Een van de belangrijkste manieren om als artiest offline promotie te doen is door optredens te geven. Het organiseren van een eigen optreden kan veel publiciteit genereren en een geweldige manier zijn om je muziek en talent te laten zien aan potentiële fans.

Het is belangrijk om een goede locatie te kiezen voor het optreden, bijvoorbeeld een lokale club, bar, of koffiehuis. Zorg ervoor dat je de locatie op tijd reserveert, zodat je alle tijd hebt om de promotie voor het optreden te regelen.

Een goede manier om jouw artist/evenement te promoten is om billboards te gebruiken. Grote billboards langs de Nederlandse snelwegen zullen enorm veel exposure geven. Daarnaast raden we aan om een week lang te gaan wildplakken in de hele omgeving van waar het gehouden wordt. 

Daarnaast is het belangrijk om je optreden te promoten via social media. Maak een evenement aan op Facebook en nodig al je vrienden en familie uit om te komen, en vraag hen om het evenement te delen met hun eigen netwerk. Post ook regelmatig updates over het optreden op je social media-kanalen en vraag je volgers om te delen.

Ook is het belangrijk om op de dag van het optreden zelf nog extra promotie te maken. Zorg voor een goed voorprogramma, vraag lokale pers en bloggers om aanwezig te zijn en vraag aan het publiek om foto’s en video’s te maken en te delen op social media.

Door deze strategieën te gebruiken en veel aandacht te besteden aan de promotie van je optreden, kun je als artiest je naamsbekendheid vergroten en meer fans aantrekken.

 

”Zet jouw artiest of evenement in de spotlights binnen 1 week”

 

Wildplakken van posters

 

Om reclame te gaan maken voor een nieuw album of een optreden die binnenkort plaatsvindt, is het verspreiden van posters op het gebied van wildplakken echt een must. Wij van Adverteerweb verzorgen de plekken van begin tot eind op de juiste plekken. Zo hanteren wij vaak de randstad om te gaan wildplakken, denkend aan een Amsterdam, Haarlem, Leiden, Rotterdam, Utrecht of Den Haag.

De kracht van wildplakken zit hem in het feit dat je dagelijks gezien wordt op de juiste locaties. Zo bieden wij de legale wildplak plekken aan, maar kunnen we er ook voor zorgen dat jouw poster op de meest exclusievere plekken te hangen komt. Hiervoor dien je uiteraard wel toestemming voor te geven alvorens wij hiermee te werk gaan. Voor meer informatie omtrent wildplakken kun je terecht bij ons via 085 130 4033. Als het nodig is, kunnen wij volgende week al jouw eerste posters opplakken! 

omzet brochure

 

Wij houden van praktische tips 😏

Onze checklist ‘De omzetbrochure voor al jouw vragen’ staat vol met zulke makkelijk toepasbare tips.

Een leuke startersgids en een handige checklist voor als je al bezig bent of nog moet beginnen.

"(Vereist)" geeft vereiste velden aan

Naam(Vereist)

val op met artiesten marketing

 

Tips en strategieën 

 

  1. Bushokjes en billboards: Overweeg om advertentieruimte te kopen op populaire locaties waar veel mensen passeren. Dit kan een geweldige manier zijn om de aandacht te trekken van potentiële fans die nog niet bekend zijn met jouw muziek. Zorg ervoor dat je in de advertentie duidelijk vermeldt wie je bent en wat voor soort muziek je maakt. Maak gebruik van kleurrijke visuals en opvallende lettertypen om de aandacht te trekken.

  2. Flyers verspreiden: Je zou kunnen overwegen om flyers te maken en deze uit te delen op drukke plekken, zoals op straat of bij evenementen. Zorg ervoor dat de flyer opvalt door gebruik te maken van opvallende kleuren en afbeeldingen. Vermeld duidelijk je artiestennaam en social media accounts op de flyer, zodat mensen je kunnen volgen en jouw muziek kunnen beluisteren.

  3. Samenwerkingen aangaan: Overweeg samen te werken met lokale bedrijven of evenementenorganisaties om jouw muziek te promoten. Bijvoorbeeld door het plaatsen van posters of flyers op locatie of het uitdelen van promotiemateriaal bij evenementen. Dit kan een geweldige manier zijn om een breder publiek te bereiken en nieuwe fans te ontmoeten.

  4. Gratis optredens geven: Overweeg om gratis optredens te geven op drukke plekken, zoals in parken, winkelcentra of op straat. Dit kan een geweldige manier zijn om de aandacht te trekken en nieuwe fans te ontmoeten. Zorg ervoor dat je duidelijk aangeeft wie je bent en waar mensen meer van jouw muziek kunnen vinden.

  5. Interviews en recensies: Probeer interviews te regelen met lokale kranten of radiostations om jezelf te promoten en je muziek te laten horen. Zoek ook naar lokale blogs en websites die recensies schrijven over muziek, en probeer een recensie te krijgen over jouw muziek. Dit kan helpen om meer bekendheid te krijgen en meer fans aan te trekken.

 

Zaken doen met Adverteerweb

 

Zaken doen met een mediabureau zoals Adverteerweb zorgt ervoor dat jouw campagne een flinke boost krijgt. Door onze kennis en ervaring op het gebied van artiesten marketing weten wij als geen ander een lancering snel te promoten op welke offline wijze dan ook. Ga met ons in gesprek en laat je verbazen van de verschillende mogelijkheden die wij je kunnen bieden. Neem gerust contact met ons op via 085 130 4033, of via info@adverteerweb.nl of online via de chat!

val op met artiesten marketing

Recent Nieuws
Flyer los op de mat
Flyer los op de mat Je ziet en merkt het vast wel steeds vaker. Veel bedrijven stappen over van het reguliere folderpakket naar separate
Bereik miljoenen reizigers
Bereik miljoenen reizigers Wil je in een relatief korte periode zoveel mogelijk mensen bereiken? En met name reizigers? In dit artikel leggen wij je
Meest bekeken
Reclame maken voor een podcast
Reclame maken voor een podcast    Wil jij meer bezoekers naar jouw podcast platform trekken, maar weet je eigenlijk niet hoe? Reclame maken voor
Reclame maken voor zwembad
Reclame maken voor zwembad Ben jij een bedrijf dat zwembaden verkoopt of beheer je zelf een groot subtropisch zwembad en wil je meer klanten
Feestdagen acties en tips voor je bedrijf
Feestdagen acties en tips voor je bedrijf Wil jij ook tips voor je bedrijf als het gaat om acties maken voor de feestdagen? In

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

"(Vereist)" geeft vereiste velden aan

Volg ons

"(Vereist)" geeft vereiste velden aan

Ben je geïnteresseerd geraakt en wil je dat wij jou bellen?

Laat dan je gegevens hiernaast achter en wij nemen vrijwel direct contact met je op. Uiteraard is het de mogelijkheid om ook met ons contact op te zoeken. Wij zijn te bereiken via de mail: info@adverteerweb.nl of via telefoonnummer 085 130 4033 of uiteraard online via de chat!