Table of Contents
Click & Collect: Onzinnige maatregel of creatief besluit?
Naar aanleiding van het besluit dat is gedaan door de overheid om te gaan voor een Click & Collect, hebben wij wat tips voor je klaarliggen als het gaat om een folder verspreiding ontwerp. Winkels mogen helaas nog niet open en dat komt hard aan bij de ondernemers. Online kunnen klanten hun bestelling invoeren en vervolgens doorgeven. Op een bepaalde afgesproken datum is het dan mogelijk om je bestelling vervolgens af te kunnen halen. Vooralsnog zijn de ondernemers not amused over deze aanpak.
Waar moet je allemaal rekening mee houden?
Altijd lastig om vanaf het 0 punt te beginnen bij het maken van een flyer. Een goed ontwerp is mooi voor het oog, maar zolang er geen trigger/boodschap staat op de flyer houdt het al snel op en al helemaal bij een Click & Collect ontwerp. Deze kans wil je dus niet laten liggen, maar optimaal benutten. Bekijk hieronder onze 5 tips die wij met je willen delen.
Learn how to make a flyer that grabs attention with colorful imagery, graphics, and attractive typography: https://t.co/N21yy1YwxT pic.twitter.com/17MbfEzh5k
— Adobe InDesign (@InDesign) June 12, 2020
TIP 1: Waar moet de flyer over gaan
Dit is de belangrijkste stap om te gaan beginnen met het ontwerpen van je flyer. Als de boodschap ontbreekt zal de flyer niet gaan werken. Ga je voor een flyer om gegevens achter te laten, een korting te geven, of puur alleen informatie te delen. Ga je voor de korting? Probeer dit dan zo schreeuwend mogelijk te verwerken in je ontwerp. Gaat het alleen om informatie delen? Probeer dan ”unieke” informatie te delen, waar de ontvanger ook daadwerkelijk wat aan heeft.
TIP 2: Zorg voor een krachtig ontwerp
Dit proces is de buitenkant van het verhaal. Deze moet minstens zo krachtig zijn als de tekst en de boodschap zelf. Zonder een goed ontwerp zal de flyer niet opvallen, waardoor hij niet gelezen zal worden. Begin eerst het juiste programma aan te schaffen. Adobe Indesign is het programma als het gaat om ontwerpen. Hier zorg je er uiteindelijk voor dat het bestand in goede staat wordt opgeslagen. Mocht je geen Indesign hebben, dan kun je er altijd nog voor kiezen een ontwerper te vragen om een ontwerp te laten maken. Hier zullen weliswaar kosten voor in rekening gebracht worden, maar de uitstraling van de boodschap is erg belangrijk om het goed aan de man te brengen.
TIP 3: Eye-catchers voor in de flyer
Om het ontwerp gelikter te maken kun je het beste werken met goede kwalitatieve beeldmateriaal. Je kunt ervoor kiezen beeldmateriaal te gebruiken van Stock websites, maar het beste resultaat zul je toch echt krijgen met eigengemaakte foto’s. Zo creëer je je eigen stijl op de flyer, waardoor de boodschap nog beter binnenkomt. Foto’s waar de echte locatie op staat in tegenstelling tot een locatie die onbekend is.
TIP 4: Probeer zo ”clean” mogelijk te ontwerpen
Je kunt van alles in je ontwerp zetten, maar de kracht is toch om het zo simpel en strak mogelijk te houden. Dus gebruik veel witruimte tussen de afbeeldingen en teksten door. Hoe meer ”lucht”, hoe fijner het is om de flyer te lezen. Met strakke alinea’s en goede kopteksten kom je al een heel eind.
TIP 5: De keuze uit verschillende papierkwaliteiten
Zodra het ontwerp klaar is, is het tijd om het te gaan drukken. Daarbij is het belangrijk op wat voor soort papier je het gedrukt wilt hebben. Zo bied Adverteerweb diverse kwaliteiten aan. Zo heb je de keuze uit 90 grams, 135 grams, 170 grams, 250 grams en hoger. Hoe dikker het papier hoe professioneler het oogt. Mocht je actiematig gericht te werk willen gaan, dan kun je prima voor de 90 grams kwaliteit gaan. Als je een boodschap uit wilt stralen met wat meer klasse, dan raden wij aan om het op een dikker variant te laten drukken.