• In 5 stappen geregeld
  • Betalen via IDeal of Klarna
  • Campagne binnen 1 week live
  • In 5 stappen geregeld
  • Betalen via IDeal of Klarna
  • Campagne binnen 1 week live

De kracht van lokale marketing

De kracht van lokale marketing

 
 

Of je nou een wat kleiner bedrijf bent of een grote multinational, lokale marketing is misschien de beste marketingtactiek om uit te voeren. Waarom? Lokale marketing draait om ons kent ons en daar kan eigenlijk niemand tegen op! Bekijk hieronder wat tips en voorbeelden over de kracht van lokale marketing.

de kracht van lokale marketing


Waarom lokale marketing inzetten

Lokale marketing zorgt voor een grote doses impact voor jou als bedrijf, als je het uiteraard goed doet. Zo is het niet altijd belangrijk om met grote budgetten te strooien. Je moet tactisch te werk gaan met je marketingstrategie en kijken wat het beste aansluit voor jouw bedrijf. Mocht je een lokale ondernemer zijn, dan is het sowieso belangrijk om lokaal te gaan adverteren. Zodra mensen uit de omgeving lucht krijgen van jouw actie die je er onlangs hebt uitgegooid, dan zal het balletje verder gaan rollen en zal jouw omzet gaan stijgen. 

 

”Lokaal adverteren op de traditionele manier werkt”

 

Welk middel werkt het beste?

Mocht je een landelijke speler zijn, maar je wilt lokale bekendheid kweken, dan heeft het vrijwel weinig zin om grote campagnes uit te voeren middels billboards en bushokjes reclame. De beste zet zou dan zijn om te gaan adverteren via de lokale weekkrant. Waarom? Deze weekkranten zijn geheel gratis en ontvangt de hele stad op de deurmat. En dat iedere week.
 
Zodra je daar een grote opvallende pagina advertentie inzet die vaker wordt ingezet, zul je zeer zeker gaan merken dat je daarvan zult profiteren! Dit zou dan een perfecte ”basis” zijn als marketinginstrument voor jouw bedrijf. Uiteraard kun je dit versterken door A0 borden rondom de stad in te zetten en bushok reclame. 

 

de kracht van lokale marketing


Wat zijn de mogelijkheden?

Om jouw business lokaal een boost te geven, raden wij je aan om de traditionele hoek op te gaan om ervoor te zorgen dat jouw merk sterk wordt geworteld onder de lokale bevolking. Zodra je naar deze pagina gaat zul je komen op de kranten advertentie pagina. Bij stap 1 voer je het gebied in waar jij precies wilt gaan adverteren. Vervolgens bij stap 2 kies je de willekeurige dag- of weekkrant uit naar jouw keuze.
 
Bij stap 3 heb je een keuze uit diverse formaten waar je uit kunt kiezen. Bij stap 4 krijg je de mogelijkheid om een verspreiddatum aan te vinken. Vervolgens bij de allerlaatste stap kun je meteen jouw bestand/design uploaden. Je kunt dus letterlijk in 5 stappen jouw campagne uitzetten, waar dan ook in Nederland!
 


Wat is de doorlooptijd?

Zodra jouw keus is gevallen op het lokaal adverteren via de (week)krant, dan kun je er vanuit gaan dat de gemiddelde doorlooptijd 2-3 werkdagen is. Door onze vele wekelijkse doorvoeringen kunnen wij ontzettend snel schakelen, waar jij vervolgens van kunt profiteren. Daarnaast kun je met al jouw vragen terecht bij ons via de telefoon, mail of rechtsonder deze pagina via de online live chat! 

 

Wat zijn de gemiddelde kosten?

Als je kijkt naar de gemiddelde kosten van een weekkrant, dan kun je al met €500 ex btw klaar zijn voor een mooie goede opgemaakte advertentie. Om echt te gaan knallen, dan kies je voor een hele pagina. De kosten van een hele pagina verschillen per krant, want iedere krant heeft een andere oplage. Ga van het gemakshalve uit van gemiddeld €900 voor een hele pagina. Je bereikt de complete lokale bevolking hiermee en valt dus ontzettend goed op!
Recent Nieuws
Offline marketing uitbesteden aan een bureau
Offline marketing uitbesteden aan een bureau Waarom zou je offline marketing uitbesteden aan een bureau? In dit artikel leggen wij je uit waarom dat
Omzet laten groeien door postercampagne
Omzet laten groeien door postercampagne Wil jij ook jouw omzet een tandje bijschalen op een mooie manier van reclame maken? In dit artikel leggen
Meest bekeken
Kosten folders verspreiden
Kosten folders verspreiden   Het verspreiden van folders en flyers is en blijft een sterk medium. Mocht je nog niet bekend zijn met dit
Nieuwe klanten werven voor jouw kapsalon
Nieuwe klanten werven voor jouw kapsalon   Heb je een bestaande kapsalon of ga je er een beginnen? Dan is natuurlijk de eerste vraag
Reclame maken tijdens de versoepelingen
Reclame maken tijdens de versoepelingen   De versoepelingen zijn aangebroken en dat betekent dat voornamelijk de horeca weer hun terrassen weer open mogen gooien.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

"(Vereist)" geeft vereiste velden aan

Volg ons

"(Vereist)" geeft vereiste velden aan

Ben je geïnteresseerd geraakt en wil je dat wij jou bellen?

Laat dan je gegevens hiernaast achter en wij nemen vrijwel direct contact met je op. Uiteraard is het de mogelijkheid om ook met ons contact op te zoeken. Wij zijn te bereiken via de mail: info@adverteerweb.nl of via telefoonnummer 085 130 4033 of uiteraard online via de chat!