• In 5 stappen geregeld
  • Betalen via IDeal of Klarna
  • Campagne binnen 1 week live
  • In 5 stappen geregeld
  • Betalen via IDeal of Klarna
  • Campagne binnen 1 week live

De kracht van lokale marketing

De kracht van lokale marketing

 
 

Of je nou een wat kleiner bedrijf bent of een grote multinational, lokale marketing is misschien de beste marketingtactiek om uit te voeren. Waarom? Lokale marketing draait om ons kent ons en daar kan eigenlijk niemand tegen op! Bekijk hieronder wat tips en voorbeelden over de kracht van lokale marketing.

de kracht van lokale marketing


Waarom lokale marketing inzetten

Lokale marketing zorgt voor een grote doses impact voor jou als bedrijf, als je het uiteraard goed doet. Zo is het niet altijd belangrijk om met grote budgetten te strooien. Je moet tactisch te werk gaan met je marketingstrategie en kijken wat het beste aansluit voor jouw bedrijf. Mocht je een lokale ondernemer zijn, dan is het sowieso belangrijk om lokaal te gaan adverteren. Zodra mensen uit de omgeving lucht krijgen van jouw actie die je er onlangs hebt uitgegooid, dan zal het balletje verder gaan rollen en zal jouw omzet gaan stijgen. 

 

”Lokaal adverteren op de traditionele manier werkt”

 

Welk middel werkt het beste?

Mocht je een landelijke speler zijn, maar je wilt lokale bekendheid kweken, dan heeft het vrijwel weinig zin om grote campagnes uit te voeren middels billboards en bushokjes reclame. De beste zet zou dan zijn om te gaan adverteren via de lokale weekkrant. Waarom? Deze weekkranten zijn geheel gratis en ontvangt de hele stad op de deurmat. En dat iedere week.
 
Zodra je daar een grote opvallende pagina advertentie inzet die vaker wordt ingezet, zul je zeer zeker gaan merken dat je daarvan zult profiteren! Dit zou dan een perfecte ”basis” zijn als marketinginstrument voor jouw bedrijf. Uiteraard kun je dit versterken door A0 borden rondom de stad in te zetten en bushok reclame. 

 

de kracht van lokale marketing


Wat zijn de mogelijkheden?

Om jouw business lokaal een boost te geven, raden wij je aan om de traditionele hoek op te gaan om ervoor te zorgen dat jouw merk sterk wordt geworteld onder de lokale bevolking. Zodra je naar deze pagina gaat zul je komen op de kranten advertentie pagina. Bij stap 1 voer je het gebied in waar jij precies wilt gaan adverteren. Vervolgens bij stap 2 kies je de willekeurige dag- of weekkrant uit naar jouw keuze.
 
Bij stap 3 heb je een keuze uit diverse formaten waar je uit kunt kiezen. Bij stap 4 krijg je de mogelijkheid om een verspreiddatum aan te vinken. Vervolgens bij de allerlaatste stap kun je meteen jouw bestand/design uploaden. Je kunt dus letterlijk in 5 stappen jouw campagne uitzetten, waar dan ook in Nederland!
 


Wat is de doorlooptijd?

Zodra jouw keus is gevallen op het lokaal adverteren via de (week)krant, dan kun je er vanuit gaan dat de gemiddelde doorlooptijd 2-3 werkdagen is. Door onze vele wekelijkse doorvoeringen kunnen wij ontzettend snel schakelen, waar jij vervolgens van kunt profiteren. Daarnaast kun je met al jouw vragen terecht bij ons via de telefoon, mail of rechtsonder deze pagina via de online live chat! 

 

Wat zijn de gemiddelde kosten?

Als je kijkt naar de gemiddelde kosten van een weekkrant, dan kun je al met €500 ex btw klaar zijn voor een mooie goede opgemaakte advertentie. Om echt te gaan knallen, dan kies je voor een hele pagina. De kosten van een hele pagina verschillen per krant, want iedere krant heeft een andere oplage. Ga van het gemakshalve uit van gemiddeld €900 voor een hele pagina. Je bereikt de complete lokale bevolking hiermee en valt dus ontzettend goed op!
Recent Nieuws
Gepersonaliseerd drukwerk
Gepersonaliseerd drukwerk Heb je er wel eens over nagedacht om gepersonaliseerd drukwerk te gaan versturen naar al jouw klanten? Heb je het al wel
Goedkoop folders drukken en verzenden
Goedkoop folders drukken en verzenden    Wil jij goedkoop folders drukken en verzenden? Dan zit je bij Adverteerweb aan het juiste adres. In dit
Meest bekeken
Abri reclame in Eindhoven
Abri reclame in Eindhoven Van plan om abri’s te plaatsen met jouw bedrijf in Eindhoven? In dit artikel leggen wij je uit waarom en
Postercampagne kosten
Postercampagne kosten Wil jij voor jouw bedrijf een postercampagne gaan opzetten? Er zijn een tal van verschillende mogelijkheden om een postercampagne op te zetten.
Marketing voor in de zorg
Marketing voor in de zorg Zit je er over na te denken om marketing te gaan uitvoeren voor jouw bedrijf wat onder de zorg

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

"(Vereist)" geeft vereiste velden aan

Volg ons

"(Vereist)" geeft vereiste velden aan

Ben je geïnteresseerd geraakt en wil je dat wij jou bellen?

Laat dan je gegevens hiernaast achter en wij nemen vrijwel direct contact met je op. Uiteraard is het de mogelijkheid om ook met ons contact op te zoeken. Wij zijn te bereiken via de mail: info@adverteerweb.nl of via telefoonnummer 085 130 4033 of uiteraard online via de chat!