• In 5 stappen geregeld
  • Betalen via IDeal of Klarna
  • Campagne binnen 1 week live
  • In 5 stappen geregeld
  • Betalen via IDeal of Klarna
  • Campagne binnen 1 week live

Huis aan huis kranten nog steeds waanzinnig populair

Huis aan huis kranten nog steeds waanzinnig populair

 

De wekelijkse krant die iedere week gratis bij alle Nederlanders op de deurmat belandt, blijkt tot met de dag van vandaag nog ontzettend populair. Uit het jaarlijkse onderzoek van de NOM is gebleken dat van de 11,8 miljoen mensen 80% wel eens een huis aan huis krant lezen. Dat is een enorm groot aantal en dat blijkt maar weer hoe belangrijk het is om een advertentie te plaatsen in jouw lokale nieuwskrant.

 

huis aan huis kranten

 

Een veel gelezen bron voor lokaal nieuws en advertenties

Iedere week worden de huis aan huis kranten massaal gelezen blijkt uit onderzoek en dat maken de huis aan huis kranten populair. Dat is natuurlijk niet zo gek, want de weekkrant is uitsluitend gratis en wordt iedere week netjes thuisbezorgd. Daarentegen heeft de corona uiteraard ook in meegespeeld. Mensen blijven massaal thuis en werd het werken op kantoor omgeswitched naar thuiswerken. Door deze mega verandering heeft dit natuurlijk positieve gevolgen gekregen voor de huis aan huis bladen an sich. Bijgaand wat feiten op een rijtje:

  • 43% van de bevolking heeft interesse in lokaal nieuws
  • 53% gebruikt de huis aan huis krant als informatie bron
  • 63% van de Nederlanders let op aanbiedingen van winkeliers in HaH-kranten

 

11,8 miljoen mensen (80%) lezen wel eens een huis aan huis krant

 

Voordelen adverteren in een huis aan huis krant

Het grote voordeel van het adverteren maakt huis aan huis kranten populair, omdat deze kranten lokaal gezien erg goed gelezen worden. Zo staan er verschillende advertenties erin verwerkt, zowel van de plaatselijke bakker om de hoek, of een advertentie van een JUMBO supermarkt. Daarnaast zijn de kosten die gepaard gaan met een weekkrant niet te vergelijken met een dagkrant. De reden is omdat de weekkrant gratis is en dagkranten op abonnementen-basis is.

Zo blijkt dat er 11,8 miljoen mensen (80%) wel eens een huis aan huis krant gelezen hebben. Dat is 80% van de complete bevolking in Nederland. 5,3 miljoen Nederlanders lezen wekelijks een huis aan huis krant  (ook met NEE/NEE sticker). 80% van de lezers leest huis aan huis kranten uitsluitend op papier en 20% digitaal. Uiteraard is de tegenwoordige tijd met een flinke opmars bezig dat alles naar digitaal gaat, maar als het gaat om huis aan huis bladen, dan wordt offline dus beter opgepakt dan online.

 

Waarom worden de huis aan huis kranten goed gelezen

Voor lezers van lokale media zijn lokatie en prijs voornamelijk erg belangrijk bij de keuze van een supermarkt. 50% van de lezers neemt actie n.a.v. advertenties in huis aan huis kranten. Wekelijks valt de krant gratis op de deurmat en dus ideaal om weekaanbiedingen erin te verwerken.

Doordat dit wekelijks zichtbaar is, letten trouwe lezers er op wanneer de volgende aanbiedingen komen. Zo worden de huis aan huis kranten intensief gelezen. 57% van de lezers lees driekwart of meer van een bepaald nummer. 82% van de HaH-lezers doet wel eens aankopen online. Dit zijn allemaal recente cijfers, ondanks de verkoop die plaatsvindt van de landelijke huis aan huis kranten.

 

huis aan huis kranten

 

Regel jouw advertentie in een handomdraai

Mocht jij als bedrijf een lokale, regionale of zelfs een landelijke campagne willen uitvoeren en dat het liefst vanuit 1 vaste plek? Adverteerweb kan dit perfect voor jou bewerkstelligen. Regel maar liefst in 5 stappen een totale campagne van iedere dag- en weekkrant verspreid over heel Nederland.

Alle kranten zijn verbonden aan het Adverteerweb online-systeem en kunnen gemakkelijk ingepland worden. Of je nou een vacature erin wilt plaatsen, of een actie van jouw kledingwinkel, niets is onmogelijk en wordt geplaatst op de algemene advertentiepagina’s van jouw geselecteerde krant. Het online plaatsen van offline advertenties was nog nooit zo gemakkelijk.

 

Recent Nieuws
Gepersonaliseerd drukwerk
Gepersonaliseerd drukwerk Heb je er wel eens over nagedacht om gepersonaliseerd drukwerk te gaan versturen naar al jouw klanten? Heb je het al wel
Goedkoop folders drukken en verzenden
Goedkoop folders drukken en verzenden    Wil jij goedkoop folders drukken en verzenden? Dan zit je bij Adverteerweb aan het juiste adres. In dit
Meest bekeken
Reclame maken in de buurt
Reclame maken in de buurt Door reclame te maken in de buurt ben je altijd verzekerd van succes. Lokaal adverteren is en blijft een
Tips voor de beste folder
Tips voor de beste folder Zit je eraan te denken om een folder te laten maken, maar weet je eigenlijk niet goed wat de
Adverteren in Tubantia
Adverteren in Tubantia   Tubantia is een krant die zowel nationaal als internationaal nieuws te bieden heeft, die vervolgens iedereen kent en zich betrokken

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

"(Vereist)" geeft vereiste velden aan

Volg ons

"(Vereist)" geeft vereiste velden aan

Ben je geïnteresseerd geraakt en wil je dat wij jou bellen?

Laat dan je gegevens hiernaast achter en wij nemen vrijwel direct contact met je op. Uiteraard is het de mogelijkheid om ook met ons contact op te zoeken. Wij zijn te bereiken via de mail: info@adverteerweb.nl of via telefoonnummer 085 130 4033 of uiteraard online via de chat!