• In 5 stappen geregeld
  • Betalen via IDeal of Klarna
  • Campagne binnen 1 week live
  • In 5 stappen geregeld
  • Betalen via IDeal of Klarna
  • Campagne binnen 1 week live

Hoe krijg ik meer klanten naar mijn winkel? Hierbij een paar TIPS

Hoe krijg ik meer klanten naar mijn winkel? Hierbij een paar TIPS

 

De afgelopen maanden heeft vrijwel iedere ondernemer in hetzelfde schuitje gezeten. Veel contact beroepen die hun werk niet meer mochten uitvoeren en uiteraard veel verschillende winkels die helaas hun deuren moesten gaan sluiten. Als je zolang stil staat is het soms wel even goed dat je even op pauze gezet wordt, om vervolgens tot een nieuw plan te komen. Een vraag die je dan bij jezelf af kan vragen is; ”hoe krijg ik meer klanten naar mijn winkel”? Je gaat in dit soort grimmige periodes nadenken over wat er nu speelt en wat er vooral beter kan. Het is goed om de pijnpunten erbij te pakken. Dit zijn namelijk terreinen waar nog veel winst uit te behalen valt. Als je al jarenlang je onderneming in de winkelstraat draait, weten de mensen je natuurlijk te vinden. Ze weten wat voor collectie je verkoopt en wat je verder te bieden hebt.

 

Hoe krijg ik meer klanten

 

Onderzoek de knelpunten

Niet iedere maand draai je uiteraard dezelfde omzet als de maand ervoor. Je hebt zoals ieder andere ondernemer te maken met maanden met verschillende indexen. Zoals pasen, kerst en oud & nieuw etc. In deze periodes is het slim daarop in te spelen om meer bezoekers aan te trekken en klanten werven. Helaas is het niet iedere maand feest. Bij de maanden waarop het minder gaat is het goed om wat onderzoek bij uit te voeren. Wat is de reden waarom het minder gaat? Wij geven je wat tips als het gaat om hier beter op in te spelen.

 

Kom origineel uit de hoek met je etalage

De etalage is minstens zo belangrijk als het gaat om meer bezoekersaantallen. Dit is een beetje te vergelijken met een website over een bepaald product. Als de website er van de buitenkant niet aansluit qua gevoel op jouw wensen, klik je de website al gauw weg. Dit geldt eigenlijk hetzelfde met een winkel. Naast dat je de etalage aankleedt, is het verstandig om origineel uit de hoek te komen. Het liefst een etalage die een bepaalde boodschap mee geeft. Als je hier doeltreffend op wilt in spelen, doe je er verstandig aan door met de actualiteit mee te draaien. Hier scoor je sowieso punten mee bij iedere potentiële bezoeker. Al is het maar een compliment die je krijgt van de bezoeker, iedere verkoop begint natuurlijk met een praatje.

 

Hoe krijg ik meer klanten

 

De uitstraling van de winkel

De kunst is om je inrichting van je winkel op die manier in te laten richten dat het naadloos aansluit bij de inhoud die je verkoopt. Wat er dan vervolgens uit voortkomt is dat zodra bezoekers langs je winkel lopen, meteen een snelle indruk krijgen binnen 2 seconden van wat voor stijl je verkoopt. De inrichting aansluitend met de etalage is dus eigenlijk een verlengstuk van de inhoudt die je verkoopt. Als je look & feel al klopt en aansluit bij het gevoel van de klant, weet je dat je goed zit.

 

Rol de zaterdag uit en maak er een feestje van

De zaterdag is een belangrijke dag. Sterker nog, het is een van de belangrijkste dagen van de week. Iedereen heeft de drukke werkweek erop zitten en zijn toe aan een lekker winkelmomentje op de zaterdag. Pak de zaterdag uit ten opzichte van de dagen doordeweeks. Maak er een feestje van en laat zien dat je er bent. Door het wat feestelijker te maken en wat charme erover heen te gooien, is het een idee om een rode loper uit te rollen. Dit geeft een chique gevoel, maar vooral een uitnodigend gevoel. Uiteindelijk is de klant ”koning”, dus er is niets mis met het feit dat de klant dan ook op de zaterdag zo behandelt mag worden.

 

Exclusive VIP party

Het is goed om verder te denken dan een feestende zaterdag. Om de (vaste) klanten optimaal te kunnen bedienen, raden wij aan om een VIP party te organiseren. Dit zou je prima kunnen doen bij iedere nieuwe gelanceerde collectie die binnenkomt. Nog voordat de collectie daadwerkelijk aan het grote publiek zichtbaar wordt gemaakt, krijgen de exclusieve VIPS leden het al te zien. Dit kan worden georganiseerd op een avond met champagne en lekkernij. En ja, met korting! Verwen je jouw vaste klanten op deze manier, dan ben je heel goed bezig en kun je er vanuit gaan dat de klanten nog lang bij je zullen afnemen.

 

 

Vaste klanten gepersonaliseerd benaderen

Als je van plan bent je trouwe (vaste) klanten gepersonaliseerd te benaderen dan kan Adverteerweb je hierbij uitstekend helpen. Op basis van je klantenbestand kun je een direct mail versturen naar iedereen, op basis van de gegevens die je in de loop der tijd hebt verzameld bij iedere aankoop. Door hun bijv. maandelijks te benaderen per geadresseerde post, krijgt de klant het idee dat ze gewaardeerd worden. Je kunt jouw klanten op verschillende manieren benaderen. Door aan te geven dat er een VIP party binnenkort verschijnt, of dat er een nieuwe collectie binnen is gekomen, of om een verhuizing door te geven. De klant is hoe dan ook op deze manier als eerste op de hoogte.

 

Recent Nieuws
Offline marketing uitbesteden aan een bureau
Offline marketing uitbesteden aan een bureau Waarom zou je offline marketing uitbesteden aan een bureau? In dit artikel leggen wij je uit waarom dat
Omzet laten groeien door postercampagne
Omzet laten groeien door postercampagne Wil jij ook jouw omzet een tandje bijschalen op een mooie manier van reclame maken? In dit artikel leggen
Meest bekeken
Voorjaarscampagne voor jouw bedrijf inzetten
Voorjaarscampagne voor jouw bedrijf inzetten    Een voorjaarscampagne voor jouw bedrijf inzetten is een moment die je eigenlijk niet moet missen. Waarom? In dit
Waarom kiezen voor een offline communicatiebureau
Waarom kiezen voor een offline communicatiebureau   Je wilt groots zichtbaar zijn met jouw offline campagne, maar waarom kies je voor offline communicatie en
Voordelen van flyeren
Voordelen van flyeren   Een beperkt budget, maar wel het maximale eruit willen halen? Dit komt steeds vaker voor omdat de coronacrisis bij de

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

"(Vereist)" geeft vereiste velden aan

Volg ons

"(Vereist)" geeft vereiste velden aan

Ben je geïnteresseerd geraakt en wil je dat wij jou bellen?

Laat dan je gegevens hiernaast achter en wij nemen vrijwel direct contact met je op. Uiteraard is het de mogelijkheid om ook met ons contact op te zoeken. Wij zijn te bereiken via de mail: info@adverteerweb.nl of via telefoonnummer 085 130 4033 of uiteraard online via de chat!