• In 5 stappen geregeld
  • Betalen via IDeal of Klarna
  • Campagne binnen 1 week live
  • In 5 stappen geregeld
  • Betalen via IDeal of Klarna
  • Campagne binnen 1 week live

Huis aan huis kranten nog steeds populair

Huis aan huis kranten nog steeds populair

 

Zowel de dag- als de weekkranten zijn nog immens populair onder de mensen. Dit is alsmaar toegenomen in de corona-periode, zowel de lezers als de adverteerders. Vooral de wekelijkse huis aan huis kranten zijn daarin de bron van alle lokale advertenties en aanbiedingen. Om die reden lezen de mensen de kranten extra aandachtig. Meer dan de helft van de lezers leest de krant driekwart of zelfs meer (57%).

 

huis aan huis kranten

 

NOM Regio Monitor

Het NOM bereiksonderzoek is hét onderzoek naar bereik van printmedia in Nederland. Jaarlijks worden ongeveer 17.000 respondenten van 13 jaar en ouder ondervraagd over het lezen van alle Nederlandse nieuwsmedia (landelijk, gratis en regionaal), ongeveer 120 magazines en zo’n 330 HAH-kranten. Deze steekproef staat voor 14.246.000 Nederlanders van 13 jaar en ouder (bron: MOA GS / CBS). Daarnaast wordt in het NOM printbereiksonderzoek het gebruik van andere media vastgelegd, zoals tv-kijken, radio luisteren, internet- en computergebruik en bioscoopbezoek.

 

Print bereik

Het bereik per gemiddeld nummer voor nieuwsmedia (landelijk, gratis en regionaal), magazines en HAH-kranten wordt gemeten in het continu printbereiksonderzoek. In de daarop aansluitende NOM Doelgroep Monitor (DGM) wordt gedetailleerd het profiel van lezers qua activiteiten, interesses en consumptie van merken en diensten vastgelegd.
Bereik in combinatie met profielgegevens is de kwantitatieve maatstaf waarmee de mediaprestatie die wordt aangeboden door media-exploitanten en afgenomen door adverteerders en hun media-adviesbureaus naar gangbare sociaalwetenschappelijke kwaliteitscriteria kan worden gemeten, te weten: statistisch betrouwbaar en nauwkeurig, methodologisch valide, marktrelevant en transparant.

Er worden drie producten gepubliceerd: de NOM Print Monitor (NPM), met daarin bereikscijfers van landelijke dagbladen, magazines en advertentiecombinaties van regionale dagbladen, de NOM Print & Doelgroep Monitor (NPM in combinatie met DGM; NPDM) en de NOM Regio Monitor (NRM), met daarin bereikscijfers van regionale dagbladen en HAH-kranten in combinatie met DGM.

 

huis aan huis kranten

 

Bereikscijfers

Bereikscijfers van landelijke media worden 4 keer per jaar geüpdate: drie keer in de NOM Print Monitor (NPM in januari, maart, oktober) en één keer in de NOM Print & Doelgroep Monitor (NPDM, (in augustus)). Het betreft hier voortschrijdende jaargemiddelden van bereik per gemiddeld nummer (de currency voor printplanning). NOM Regio Monitor (NRM) wordt één keer per jaar gepubliceerd (eind augustus / begin september). Het bereik in de NRM wordt gebaseerd op een gemiddelde van twee jaar.

 

Resultaten van de NOM Regio Monitor

De resultaten werden vorig jaar in mei 2020 gepresenteerd. Een breed onderzoek naar het bereik van lokale print-media. De belangrijkste resultaten uit het onderzoek naar huis-aan-huis kranten zijn:

  • 81% van de respondenten leest de huis-aan-huis krant uitsluitend op papier, 3% digitaal en 16% leest de huis-aan-huis krant zowel op papier als digitaal.
  • 55% van de Nederlanders gebruikt de huis-aan-huis krant als bron voor lokaal nieuws (43%), gevolgd door voeding (36%), sport (35%) en politiek (31%).
  • 65% van de Nederlanders let op de aanbiedingen van lokale ondernemers in de huis-aan-huis krant, meer dan de helft (51%) komt daarna in actie.

 

Recent Nieuws
Gepersonaliseerd drukwerk
Gepersonaliseerd drukwerk Heb je er wel eens over nagedacht om gepersonaliseerd drukwerk te gaan versturen naar al jouw klanten? Heb je het al wel
Goedkoop folders drukken en verzenden
Goedkoop folders drukken en verzenden    Wil jij goedkoop folders drukken en verzenden? Dan zit je bij Adverteerweb aan het juiste adres. In dit
Meest bekeken
Professioneel jouw direct mailing versturen in 5 stappen
Professioneel jouw direct mailing versturen in 5 stappen   Ben je zelf al actief binnen jouw organisatie professioneel direct mailings te versturen, of ben
Reclame maken op straat
Reclame maken op straat   Wil je luid en duidelijk op straat gezien worden met jouw advertentiecampagne? Wil daarnaast ook niet al teveel geld
Reclame maken voor museum
Reclame maken voor museum Musea worden jaar in jaar uit goed bezocht. Zo heb je verschillende musea op verschillende plekken in heel Nederland. Om

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

"(Vereist)" geeft vereiste velden aan

Volg ons

"(Vereist)" geeft vereiste velden aan

Ben je geïnteresseerd geraakt en wil je dat wij jou bellen?

Laat dan je gegevens hiernaast achter en wij nemen vrijwel direct contact met je op. Uiteraard is het de mogelijkheid om ook met ons contact op te zoeken. Wij zijn te bereiken via de mail: info@adverteerweb.nl of via telefoonnummer 085 130 4033 of uiteraard online via de chat!