• In 5 stappen geregeld
  • Betalen via IDeal of Klarna
  • Campagne binnen 1 week live
  • In 5 stappen geregeld
  • Betalen via IDeal of Klarna
  • Campagne binnen 1 week live

Kosten voor adverteren in de krant

Kosten voor adverteren in de krant

 

Snel en effectief reclame maken wat in een vrij korte periode veel op kan opleveren? Denk dan eens na over het adverteren in de krant. Of je nou lokaal, regionaal of landelijk wilt adverteren in een dagkrant of een weekkrant? Alles is bij Adverteerweb mogelijk en dat in een handomdraai geregeld! Check de kosten van adverteren in dit artikel!

 

kosten adverteren

 

Advertentie tarieven

Voor het adverteren in de krant komen verschillende prijzen bij kijken. Zo is er de mogelijkheid om uiteraard een keuze te maken uit verschillende advertentieformaten, maar is er ook de keus uit een dag- en weekkrant. Hier zit nogal een flink verschil in qua kosten. Dit heeft te maken met het feit dat dagkranten op abonnement basis is en weekkranten gratis zijn. De tarieven zijn variërend van €200 oplopend naar €2000+ ex btw. Daarnaast kun je er voor kiezen om jouw advertentie wekelijks zichtbaar te laten zijn of maandelijks.

 

De landelijke huis aan huis bladen worden gemiddeld door 7,7 miljoen mensen gelezen

 

Advertentie voorbeeld in de krant

Je kunt er voor kiezen om een zwartwit advertentie te plaatsen of een full colour advertentie. De kosten van adverteren in de krant heeft uiteindelijk te maken met wat jouw budget is. Probeer altijd goed over na te denken hoe jij jouw advertentie boodschap naar buiten wilt brengen. Kies je meer voor een inhoudelijke advertentie of een actiematige advertentie. Op basis van deze punten pas je jouw ontwerp op aan. Onderstaand zie je bijv. een halve pagina full colour op de voorpagina van de krant. Opvallend, kleurrijk en op de voorpagina zorgt ervoor dat jouw merk groots overkomt en duidelijk onder de aandacht komt van jouw (potentiële) doelgroep.

 

kosten adverteren

 

Keuze uit dagbladen en weekbladen

Dagbladen
Deze kranten verschijnen zowel regionaal als landelijk. Dit zijn betaalde kranten en mensen hebben er een abonnement op. De kosten van adverteren verschilt dus ten opzichte met de weekkranten. Het voordeel van dagbladen is dat deze bladen een bepaalde doelgroep heeft. Zo kun je heel gericht adverteren bij een dagkrant en zo dichter bij jouw doelgroep komen met jouw geplaatst advertentie.

Weekbladen
Deze bladen zijn een begrip in Nederland en vallen wekelijks ”gratis” op de deurmat bij iedere huishouden. Als je praat over de totale oplage die landelijk gehanteerd word zijn het enorme oplages. De weekbladen hebben vaste trouwe lezers die wekelijks de krant op hun deurmat zien verschijnen. Uit een recente meting blijkt dat er maar liefst 7,7 miljoen mensen zijn die de wekelijkse huis aan huis bladen lezen. Het is een regelrechte concurrent ten opzichte van andere dure adverteer media waar veel bureaus gebruik van maken.

 

Verschillende soorten advertenties

Verkoopadvertenties
Verkoopadvertenties zijn toch wel de meest voorkomende advertenties die je in de krant voorbij ziet komen. Deze advertenties zijn voornamelijk reclame advertenties die duidelijk een actiematige boodschap naar buiten brengen om over te gaan tot verkoop. Dit zijn dus doelgerichte actie advertenties.

Advertorials / branded articles
De andere optie is een advertorial om je advertentie op een krachtige manier naar buiten te brengen. Het ziet eruit als een kranten artikel, maar is indirect toch een advertentie. Dit soort advertenties worden ook wel branden articles genoemd. Uiteindelijk doel van zo’n artikel is puur om de naamsbekendheid groter te maken op slimme wijze.

 

Verschillende krant formaten beschikbaar

Onderstaand een afbeelding van welke formaten Adverteerweb aanbied voor in de kranten. Zo krijg je meteen een idee hoe groot de uiteindelijke formaten er ongeveer uit komen te zien. Bekijk wat jouw budget is en ga kijken wat het beste voor jou werkt. Wil je 1 advertentie of meerdere advertenties verspreid over meerdere kranten. Bij Adverteerweb kun je gemakkelijk een keuze maken en is alles in 5 stappen geregeld.

 

kosten advertentie

 

Het advertentie ontwerp

Mocht je een nieuw bedrijf zijn en geen ontwerp tot je beschikking hebben? Adverteerweb kan tegen een meerprijs van €195 ex btw een ontwerp op maat voor je maken. Lever de foto’s en teksten aan en wij regelen de rest. Het is van uitermate belang dat jouw advertentie goed naar naar buiten komt. Je kunt nog zo’n mooie advertentie tot je beschikking hebben, maar zolang de boodschap niet goed naar voren komt heb je er nog steeds niks aan. Kort en krachtig te werk gaan is essentieel als het gaat om adverteren in de krant. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor eventuele vragen en of opmerkingen.

 

Doorlooptijd bestelproces

Om jouw advertentie goed door te laten voeren geven wij de regie in jou hand, zodat jij zelf kunt bepalen wat je wilt hebben tegen welk budget. Er zijn talloze keuzes met diverse kosten eraan verbonden. Wij proberen het maximale eruit te halen tegen minimale kosten. Het gehele bestelproces is maar liefst in vijf simpele stappen vormgegeven, waarnaar je uiteindelijk uitcheckt via de winkelwagen om de betaling te laten slagen.

 

Kort samengevat

  1. Ga goed na wie jouw doelgroep is
  2. Bekijk wat jouw budget is
  3. Keuze maken uit een verkoopadvertentie of een advertorial / branded article
  4. Bekijk voor welk formaat je wilt gaan
  5. Lever je het ontwerp aan of laat je het door Adverteerweb maken

 

Conclusie

Scherpe tarieven, alles zelf in eigen hand houden en maar liefst in 5 stappen geregeld. Inzichtelijker krijg je het niet en is er voor ieder budget wat te vinden. Wij van Adverteerweb staan ervoor om het maximale eruit te kunnen halen. Als je onbekend bent met offline reclame maken, dan is het adverteren via Adverteerweb zeker de moeite waard.

 

Recent Nieuws
Gepersonaliseerd drukwerk
Gepersonaliseerd drukwerk Heb je er wel eens over nagedacht om gepersonaliseerd drukwerk te gaan versturen naar al jouw klanten? Heb je het al wel
Goedkoop folders drukken en verzenden
Goedkoop folders drukken en verzenden    Wil jij goedkoop folders drukken en verzenden? Dan zit je bij Adverteerweb aan het juiste adres. In dit
Meest bekeken
Reclame maken voor cryptobedrijven
Reclame maken voor cryptobedrijven   Tegenwoordig kun je er niet meer onderuit en hebben vrijwel de meesten onder ons wel crypto in het bezit.
De kracht van adverteren in de krant tijdens de lockdown
De kracht van adverteren in de krant tijdens de lockdown   De krant is een eeuwenoud medium die tot op de dag van vandaag
Personeel werven met flyer
Personeel werven met flyer   Personeel zoeken kan erg lastig zijn op dit moment. Vooral veel horecaondernemers kampen hiermee en weten niet hoe zij

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

"(Vereist)" geeft vereiste velden aan

Volg ons

"(Vereist)" geeft vereiste velden aan

Ben je geïnteresseerd geraakt en wil je dat wij jou bellen?

Laat dan je gegevens hiernaast achter en wij nemen vrijwel direct contact met je op. Uiteraard is het de mogelijkheid om ook met ons contact op te zoeken. Wij zijn te bereiken via de mail: info@adverteerweb.nl of via telefoonnummer 085 130 4033 of uiteraard online via de chat!