• In 5 stappen geregeld
 • Betalen via IDeal of Klarna
 • Campagne binnen 1 week live
 • In 5 stappen geregeld
 • Betalen via IDeal of Klarna
 • Campagne binnen 1 week live

Wat is het kenmerk van direct marketing?

Wat is het kenmerk van direct marketing?

 
 

Wil je weten wat het kenmerk is van direct marketing? Daarnaast ook handige tips hoe je direct marketing precies moet toepassen binnen jouw onderneming. In dit artikel vindt je dus vrijwel alle informatie die je moet weten over dit onderwerp. Meestal wordt de kracht van direct marketing namelijk nog welleens onderschat… 

wat is het kenmerk van direct marketing

 

Wat valt er onder direct marketing?

 

Als je het over direct marketing hebt, dan heb je het over een marketingstrategie die gericht is op het rechtstreeks benaderen van de doelgroep. Hierbij is het doel om verkoop te genereren of een directe reactie van de consument te krijgen. Ik ben specifiek getraind om snel en effectief informatie te verstrekken en dus weet ik alles over deze marketingstrategie.

Als gebruiker van direct marketing wil je de consument persoonlijk aanspreken en daarom kies je vaak voor direct mail, telefonische verkoop, e-mail of online advertenties. Hierdoor kun je rechtstreeks communiceren met de doelgroep en hen op een directe manier benaderen.

Om te zorgen dat jouw direct marketingcampagne succesvol is, is het belangrijk om je doelgroep goed te kennen en te weten wat hen aanspreekt. Daarnaast is het ook belangrijk om je boodschap duidelijk en aantrekkelijk te presenteren, zodat de consument geneigd is om te reageren op jouw aanbod.

In feite is direct marketing een krachtige manier om rechtstreeks contact te leggen met de consument en hen te overtuigen om jouw product of dienst te kopen. 

 

”Direct marketing is een krachtige manier om rechtstreeks contact te leggen”

 

Waarom direct marketing?

 

Als bedrijf kun je kiezen voor direct marketing omdat het een persoonlijke en gerichte manier is om jouw producten of diensten aan de consument te verkopen. Het stelt jou in staat om rechtstreeks contact te leggen met jouw doelgroep en hen op een specifieke manier aan te spreken. Bovendien kun je met direct marketing een hoge responsgraad behalen, omdat jouw boodschap rechtstreeks op de consument is gericht en hen aanzet tot actie.

Met direct marketing kun je ook jouw resultaten eenvoudig meten en bijsturen, wat jou in staat stelt om snel te zien wat werkt en wat niet. Bovendien is direct marketing in veel gevallen een kosteneffectieve manier om jouw producten of diensten te verkopen in vergelijking met andere marketingmethoden zoals televisie- of radio-reclame.

Om succesvol te zijn met direct marketing, is het belangrijk om de juiste methoden en technieken te kiezen en een goed doordacht plan te hebben. Als jij deze stappen zet, kun jij het maximale resultaat bereiken en jouw producten of diensten op een effectieve manier aan de consument verkopen.

omzet brochure

 

Wij houden van praktische tips 😏

Onze checklist ‘De omzetbrochure voor al jouw vragen’ staat vol met zulke makkelijk toepasbare tips.

Een leuke startersgids en een handige checklist voor als je al bezig bent of nog moet beginnen.

"(Vereist)" geeft vereiste velden aan

Naam(Vereist)

wat is het kenmerk van direct marketing

 

Wat is een goede direct mail?

 

Een goede direct mail is een marketingcampagne die de volgende kenmerken heeft:

 1. Relevant: Het moet relevant zijn voor de ontvanger en aansluiten bij zijn of haar interesses en behoeften.

 2. Aantrekkelijk: Het moet opvallend en aantrekkelijk zijn, zodat de ontvanger erdoor aangetrokken wordt en de neiging heeft om het te bekijken.

 3. Persoonlijk: Het moet een persoonlijke toon hebben, zodat de ontvanger het gevoel krijgt dat het speciaal voor hem of haar is ontworpen.

 4. Duidelijke boodschap: Het moet een duidelijke en eenvoudige boodschap hebben, zodat de ontvanger snel begrijpt waar het over gaat.

 5. Call-to-action: Het moet een duidelijke oproep tot actie hebben, zodat de ontvanger weet wat hij of zij moet doen na het lezen van de mail.

 6. Responsieve ontwerp: Het moet responsief zijn ontworpen, zodat het op verschillende apparaten en schermgroottes goed weergegeven wordt.

 

Hoeveel kost direct mailing?

 

Bij Adverteerweb bieden wij verschillende soorten direct mailings aan. Zo heb je de mogelijkheid om een direct mail alleen als kaart te versturen. Dan praat je over een A5 of een A4 formaat in de vorm van een flyer of folder die los geadresseerd op de deurmat valt. Naast deze optie heb je ook de mogelijkheid om jouw kaart in een sealbag te verzenden.

Een mooi cellofaan met een naamkaartje erin verwerkt. Op deze pagina kun je direct een bestelling uitvoeren in 5 stappen. Bij stap 2 heb je dus de mogelijkheid van de verschillende vormen direct mail die wij jou aan kunnen bieden. De kosten kunnen beginnen vanaf €400 oplopend tot hoever je ook maar wilt gaan. We kunnen dus kleine badges doorvoeren, mocht je nog niet een groot klantenbestand hebben, maar jouw klanten wel persoonlijk willen aanspreken.

Mocht je verdere informatie hierover willen hebben, dan kun je ten alle tijden contact met ons opnemen via 085 130 4033, info@adverteerweb.nl of rechtsonder deze pagina via de online chat!

wat is het kenmerk van direct marketing

Recent Nieuws
Gepersonaliseerd drukwerk
Gepersonaliseerd drukwerk Heb je er wel eens over nagedacht om gepersonaliseerd drukwerk te gaan versturen naar al jouw klanten? Heb je het al wel
Goedkoop folders drukken en verzenden
Goedkoop folders drukken en verzenden    Wil jij goedkoop folders drukken en verzenden? Dan zit je bij Adverteerweb aan het juiste adres. In dit
Meest bekeken
Speel in op valentijn met een valentijnsactie
Speel in op valentijn met een valentijnsactie   14 februari is het weer valentijn. Een terugkerende jaarlijkse dag wat weer veel liefde met zich
Tips voor een campagne
Tips voor een campagne We hebben een aantal tips die je kunt gebruiken voor jouw (nieuwe) campagne. Met deze tips ben je in elk
Adverteren tijdens de feestdagen
Adverteren tijdens de feestdagen   Alhoewel de zomervakantie er nog maar net erop zit, geven wij zeker als tip mee om alvast na te

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

"(Vereist)" geeft vereiste velden aan

Volg ons

"(Vereist)" geeft vereiste velden aan

Ben je geïnteresseerd geraakt en wil je dat wij jou bellen?

Laat dan je gegevens hiernaast achter en wij nemen vrijwel direct contact met je op. Uiteraard is het de mogelijkheid om ook met ons contact op te zoeken. Wij zijn te bereiken via de mail: info@adverteerweb.nl of via telefoonnummer 085 130 4033 of uiteraard online via de chat!