• In 5 stappen geregeld
 • Betalen via IDeal of Klarna
 • Campagne binnen 1 week live
 • In 5 stappen geregeld
 • Betalen via IDeal of Klarna
 • Campagne binnen 1 week live

Meer verkopen door offline marketing

Meer verkopen door offline marketing

 
 

Zit je eraan te denken om offline marketing in te gaan zetten? Heb je er alleen wat vragen over omdat je het niet weet hoe je het precies aan moet pakken, wat wel en vervolgens niet werkt? In dit artikel vindt je alle informatie en tips die je kunnen helpen met het bouwen van een goede solide offline marketingstrategie die je snel in kunt zetten.

meer verkopen door offline marketing

 

Verschillende manieren voor meer verkopen

Er zijn verschillende manieren om offline marketing te gebruiken om meer verkopen te genereren. Hier zijn enkele tips:

 1. Gebruik direct mail om potentiële klanten te bereiken. Direct mail is een manier om fysieke post te versturen naar specifieke doelgroepen, zoals prospecten of klanten. Zoek uit wat voor soort poststukken het beste werken voor jouw doelgroep en stuur ze op regelmatige basis.

 2. Maak gebruik van printadvertenties. Adverteren in tijdschriften of kranten kan een effectief middel zijn om nieuwe klanten te werven. Kies tijdschriften en kranten die gericht zijn op jouw doelgroep en zorg ervoor dat je advertenties aantrekkelijk en opvallend zijn.

 3. Gebruik outdoor advertising. Outdoor advertising omvat bijvoorbeeld billboards, busreclames en muurposters. Deze vorm van reclame kan een breed publiek bereiken en kan een effectieve manier zijn om merkbekendheid te creëren.

 4. Maak gebruik van radio- en televisiereclame. Radio- en televisiereclame kan een grote impact hebben op je merk en kan helpen om nieuwe klanten te werven. Zoek uit wat voor soort programma’s het beste bij jouw doelgroep passen en plaats advertenties tijdens deze programma’s.

 5. Neem deel aan beurzen en andere evenementen. Beurzen en andere evenementen kunnen een geweldige manier zijn om face-to-face contact te maken met potentiële klanten. Zorg ervoor dat je een professionele stand hebt en neem voldoende marketingmateriaal mee om te delen met bezoekers.

Bedenk wel dat het belangrijk is om een gebalanceerde aanpak te hanteren als het gaat om marketing. Het is aan te raden om zowel offline als online marketing te gebruiken om het grootste bereik te behalen en om jouw doelgroep op verschillende manieren te benaderen.

 

”Meer verkopen regel je snel, mits je het goed aanpakt”

 

Voordelen van offline marketing

Er zijn verschillende voordelen aan het gebruiken van offline marketing:

 1. Face-to-face contact. Offline marketing biedt de mogelijkheid om face-to-face contact te maken met potentiële klanten, wat kan helpen om vertrouwen te bouwen en een persoonlijke relatie te ontwikkelen.

 2. Grote bereik. Offline marketing kan een groot publiek bereiken, vooral als je gebruik maakt van mediums zoals radio, tv of outdoor advertising.

 3. Tangible. Fysieke marketingmaterialen zoals flyers, brochures en posters kunnen een tastbare herinnering achterlaten bij mensen, wat kan helpen om het merk beter te laten onthouden.

 4. Gerichte marketing. Met offline marketing kun je gericht marketing doen door bijvoorbeeld te adverteren in tijdschriften die gericht zijn op jouw doelgroep of door deel te nemen aan beurzen of evenementen die specifiek gericht zijn op jouw doelgroep.

 5. Effectief in bepaalde industrieën. Sommige industrieën, zoals de luxe-industrie of de financiële sector, kunnen baat hebben bij een meer traditionele marketingbenadering, en offline marketing kan daarbij helpen.

Houd wel in gedachten dat offline marketing niet voor iedereen geschikt is en dat het belangrijk is om een gebalanceerde aanpak te hanteren als het gaat om marketing. Het is aan te raden om zowel offline als online marketing te gebruiken om het grootste bereik te behalen en om jouw doelgroep op verschillende manieren te benaderen.

omzet brochure

 

Wij houden van praktische tips 😏

Onze checklist ‘De omzetbrochure voor al jouw vragen’ staat vol met zulke makkelijk toepasbare tips.
Een leuke startersgids en een handige checklist voor als je al bezig bent of nog moet beginnen.

"(Vereist)" geeft vereiste velden aan

Naam(Vereist)

meer verkopen door offline marketing

 


Verschil tussen online en offline marketing

Online marketing en offline marketing zijn twee verschillende vormen van marketing die beide kunnen worden gebruikt om merkbekendheid te creëren en om verkopen te genereren. Hier zijn enkele belangrijke verschillen tussen de twee:

 1. Bereik: Online marketing kan een groter bereik hebben omdat het gemakkelijker is om te delen en te verspreiden via het internet. Offline marketing heeft vaak een beperkter bereik, vooral als het gaat om lokale marketing.

 2. Meetbaarheid: Online marketing is gemakkelijker te meten en te volgen dan offline marketing. Met behulp van tools zoals Google Analytics kun je bijvoorbeeld zien hoeveel mensen op je website terechtkomen en hoe lang ze er blijven. Bij offline marketing is het moeilijker om te meten hoe effectief je marketinginspanningen zijn.

 3. Kosten: Online marketing kan goedkoper zijn dan offline marketing, vooral als het gaat om het bereiken van een groot publiek. Bij offline marketing zijn er vaak kosten verbonden aan het drukken van advertenties, het huren van billboards of het deelnemen aan beurzen en evenementen.

 4. Persoonlijk contact: Offline marketing biedt vaak de mogelijkheid om face-to-face contact te maken met potentiële klanten, wat kan helpen om vertrouwen te bouwen en een persoonlijke relatie te ontwikkelen. Online marketing biedt minder persoonlijk contact.

Het is aan te raden om een gebalanceerde aanpak te hanteren als het gaat om marketing en zowel online als offline marketing te gebruiken om het grootste bereik te behalen en om jouw doelgroep op verschillende manieren te benaderen.


Wat valt er allemaal onder offline marketing?

Er zijn verschillende vormen van offline marketing, waaronder:

 1. Direct mail: Het versturen van fysieke post naar specifieke doelgroepen, zoals prospecten of klanten.

 2. Printadvertenties: Adverteren in tijdschriften of kranten.

 3. Outdoor advertising: Bijvoorbeeld billboards, busreclames en muurposters.

 4. Radio- en televisiereclame: Adverteren tijdens radio- of televisieprogramma’s.

 5. Beurzen en andere evenementen: Deelnemen aan beurzen of andere evenementen om face-to-face contact te maken met potentiële klanten.

 6. Sponsoring: Het financieel ondersteunen van een evenement of activiteit om jouw merknaam te laten zien.

 7. Public relations: Het opbouwen en onderhouden van goede relaties met de media om publiciteit te krijgen voor jouw merk.

 8. Promotie-items: Het geven van gratis items met jouw merknaam erop, zoals pennen of mokken, om merkbekendheid te creëren.

 9. Guerilla marketing: Creatieve en opvallende marketingstrategieën om aandacht te trekken, zoals het gebruik van flashmobs of het plaatsen van opvallende objecten op openbare plaatsen.

 10. Persoonlijke verkoop: Het persoonlijk benaderen van potentiële klanten om producten of diensten te verkopen, zoals het gebruik van een telefonische verkoopafdeling of het sturen van verkopers naar mensen thuis.

meer verkopen door offline marketing

Recent Nieuws
Flyer los op de mat
Flyer los op de mat Je ziet en merkt het vast wel steeds vaker. Veel bedrijven stappen over van het reguliere folderpakket naar separate
Bereik miljoenen reizigers
Bereik miljoenen reizigers Wil je in een relatief korte periode zoveel mogelijk mensen bereiken? En met name reizigers? In dit artikel leggen wij je
Meest bekeken
Campagne in Utrecht
Campagne in Utrecht Zit je er ook over na te denken om een campagne in Utrecht uit te voeren? In dit artikel leggen wij
Reclame maken voor webshop
Reclame maken voor webshop Waarom reclame maken voor jouw webshop een van de belangrijkste aspecten is. Of simpel gezegd; zonder reclame maken in deze tijd kom
Abri reclame in amsterdam 
Abri reclame in amsterdam   Abri reclame regelen in Amsterdam kan in een handomdraai geregeld worden via Adverteerweb. Amsterdam is een drukbezochte stad waar

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

"(Vereist)" geeft vereiste velden aan

Volg ons

"(Vereist)" geeft vereiste velden aan

Ben je geïnteresseerd geraakt en wil je dat wij jou bellen?

Laat dan je gegevens hiernaast achter en wij nemen vrijwel direct contact met je op. Uiteraard is het de mogelijkheid om ook met ons contact op te zoeken. Wij zijn te bereiken via de mail: info@adverteerweb.nl of via telefoonnummer 085 130 4033 of uiteraard online via de chat!