• In 5 stappen geregeld
 • Betalen via IDeal of Klarna
 • Campagne binnen 1 week live
 • In 5 stappen geregeld
 • Betalen via IDeal of Klarna
 • Campagne binnen 1 week live

Waarom werkt Guerilla marketing?

Waarom werkt Guerilla marketing?

 
 

Dat is de vraag van veel bedrijven die totaal niet bekend zijn met dit interessante fenomeen. Waarom werkt Guerilla marketing eigenlijk en waarvoor zet je het precies in? In dit artikel vindt je verdere informatie omtrent Guerilla marketing en waarom het interessant kan zijn voor jouw bedrijf.

waarom werkt guerilla marketing

 

Hoe werkt Guerrilla?

 

Guerrilla marketing is een vorm van marketing waarbij bedrijven op opvallende en creatieve manieren proberen op te vallen en op te dringen in het bewustzijn van de consument. Het is bedoeld om op een laagdrempelige manier aandacht te trekken en tegelijkertijd op een positieve manier het imago van het bedrijf te verbeteren.

Guerrilla marketing werkt omdat het opvalt door zijn onverwachte en creatieve aanpak. Mensen zijn gewend aan traditionele marketingboodschappen die ze dagelijks tegenkomen, maar guerrilla marketing biedt een verfrissende en verrassende ervaring. Hierdoor blijft de boodschap beter hangen en is er een grotere kans dat mensen het bedrijf onthouden en over het bedrijf gaan praten.

Daarnaast is guerrilla marketing ook effectief omdat het vaak wordt geassocieerd met een laag budget. Hierdoor wordt er op een slimmere manier met de beschikbare middelen omgegaan en zijn bedrijven in staat om unieke en opvallende campagnes te creëren die het publiek verrassen. Bovendien leidt de lagere investering er vaak toe dat bedrijven creatiever moeten denken, wat op zijn beurt leidt tot nog opvallendere en effectievere campagnes.

 

”Reclame maken voor gerichte en specifieke doelgroepen doe je met Guerilla marketing”

 

Waarom je het zou moeten gaan inzetten

 

Er zijn verschillende redenen waarom je guerrilla marketing zou moeten overwegen als onderdeel van je marketingstrategie:

 1. Opvallendheid: Guerrilla marketing is gericht op het opvallend zijn en verrast de consument met onverwachte campagnes. Hierdoor zullen ze jouw bedrijf beter onthouden en is er een grotere kans dat ze het bedrijf aanbevelen aan anderen.

 2. Gerichtheid op specifieke doelgroepen: Guerrilla marketing is gericht op specifieke doelgroepen en biedt daardoor de mogelijkheid om de boodschap op een relevanter manier over te brengen. Hierdoor wordt het bereik vergroot en is de kans op succes groter.

 3. Lage kosten: Guerrilla marketing vereist vaak weinig budget, wat het toegankelijk maakt voor bedrijven met beperkte middelen. Hierdoor is er meer ruimte om te experimenteren en creatiever te zijn met de beschikbare middelen.

 4. Versterking van het imago: Guerrilla marketing biedt de mogelijkheid om op een positieve manier het imago van het bedrijf te versterken. Dit kan door middel van opvallende en vermakelijke campagnes die bijdragen aan een positieve associatie met het bedrijf.

 5. Online buzz: Guerrilla marketing kan leiden tot een grotere online buzz door middel van sociale media en mond-tot-mondreclame. Hierdoor wordt de boodschap verder verspreid en groeit het bereik van het bedrijf.

omzet brochure

 

Wij houden van praktische tips 😏

Onze checklist ‘De omzetbrochure voor al jouw vragen’ staat vol met zulke makkelijk toepasbare tips.

Een leuke startersgids en een handige checklist voor als je al bezig bent of nog moet beginnen.

"(Vereist)" geeft vereiste velden aan

Naam(Vereist)

waarom werkt guerilla marketing

 

Wat valt allemaal onder Guerilla marketing?

 


Guerrilla marketing is een brede term en omvat een scala aan verschillende tactieken en aanpakken. Hieronder vind je enkele voorbeelden van activiteiten die onder guerrilla marketing vallen:

 1. Street marketing: Dit houdt in dat jij activiteiten organiseert op straat, zoals flashmobs, straatmuzikanten of andere verrassende evenementen.

 2. Ambient marketing: Hierbij maak je gebruik van de omgeving en creëer je bijvoorbeeld verrassende ervaringen in winkelcentra, stations of op andere openbare plaatsen.

 3. Viral marketing: Hierbij richt je je op het creëren van virale inhoud die op sociale media wordt verspreid, zoals grappige filmpjes, quizzes of challenges.

 4. Guerrilla advertising: Hierbij richt je je op het opvallend weergeven van advertenties, zoals opvallende posters, stickers, graffiti of andere creatieve uitingen.

 5. Product placement: Hierbij maak je gebruik van producten en hun verpakkingen als communicatiemiddel, door bijvoorbeeld specifieke producten op opvallende plaatsen te plaatsen.

 6. Guerilla PR: Hierbij maak je gebruik van opvallende publiciteitsstunts en verrassende acties om de aandacht van de pers te trekken.

 

Zaken doen met Adverteerweb

 

Als je praat over een bureau met de juiste skills op de juiste plek dan ben je bij Adverteerweb bij het goede adres. Alles wat te maken heeft op het gebied van offline communicatie voeren wij tot in perfectie uit. Zo heb je de mogelijkheid om alles naar je eigen hand toe te draaien doormiddel van onze online tools die je kunt gaan gebruiken om jouw campagne op te zetten.

In maar liefst 5 stappen creëer jij jouw eigen marketingcampagne en kun je precies tracken en targetten waar jij zichtbaar wilt zijn. Mocht je geïnteresseerd zijn in Guerilla marketing en wil je weten hoe snel zoiets geregeld kan worden? Neem dan snel contact op met ons zodat wij alles uit kunnen leggen van begin tot eind. 

waarom werkt guerilla marketing

Recent Nieuws
Gepersonaliseerd drukwerk
Gepersonaliseerd drukwerk Heb je er wel eens over nagedacht om gepersonaliseerd drukwerk te gaan versturen naar al jouw klanten? Heb je het al wel
Goedkoop folders drukken en verzenden
Goedkoop folders drukken en verzenden    Wil jij goedkoop folders drukken en verzenden? Dan zit je bij Adverteerweb aan het juiste adres. In dit
Meest bekeken
Meer klanten naar je webshop?
Meer klanten naar je webshop?   Wil jij ook meer klanten naar je webshop? Schakel je vaak online advertenties in of denk je er
De kracht van lokale marketing
De kracht van lokale marketing Of je nou een wat kleiner bedrijf bent of een grote multinational, lokale marketing is misschien de beste marketingtactiek
Voordelen van flyeren
Voordelen van flyeren   Een beperkt budget, maar wel het maximale eruit willen halen? Dit komt steeds vaker voor omdat de coronacrisis bij de

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

"(Vereist)" geeft vereiste velden aan

Volg ons

"(Vereist)" geeft vereiste velden aan

Ben je geïnteresseerd geraakt en wil je dat wij jou bellen?

Laat dan je gegevens hiernaast achter en wij nemen vrijwel direct contact met je op. Uiteraard is het de mogelijkheid om ook met ons contact op te zoeken. Wij zijn te bereiken via de mail: info@adverteerweb.nl of via telefoonnummer 085 130 4033 of uiteraard online via de chat!