• In 5 stappen geregeld
  • Betalen via IDeal of Klarna
  • Campagne binnen 1 week live
  • In 5 stappen geregeld
  • Betalen via IDeal of Klarna
  • Campagne binnen 1 week live

Wildplakken van reclame in Amsterdam

Wildplakken van reclame in Amsterdam

 
 

Wat valt er eigenlijk allemaal onder wildplakken in plekken als Amsterdam? Hoe gaat dat in z’n werk en door wie laat je zoiets regelen? In dit artikel leggen wij je alles uit over het wildplakken. Daarnaast wat handige tips die je eventueel kunt gebruiken voor jouw wildplakcampagne.

wildplakken van reclame in amsterdam

 

Wat houdt wildplakken precies in?

Wildplakken is een vorm van reclame maken die vaak wordt gebruikt door bedrijven, organisaties of individuen om aandacht te vestigen op hun producten, diensten of evenementen. Dit gebeurt door affiches, flyers of andere soorten advertenties op openbare plaatsen te plaatsen, zoals op muren, lantaarnpalen of busstops.

Het is vaak verboden om wildplakken te doen, omdat het de openbare ruimte kan vervuilen en omdat het kan leiden tot visueel ongewenste of storende elementen in de stad. Bovendien kan het ook leiden tot onenigheid of conflicten tussen verschillende partijen die willen plakken.

Er zijn verschillende manieren waarop gemeenten of andere overheidsinstanties kunnen optreden tegen wildplakken. Zo kunnen ze bijvoorbeeld affiches verwijderen die zonder toestemming zijn geplakt, en kunnen ze boetes opleggen aan degenen die zich hier niet aan houden.

Het is daarom belangrijk om toestemming te vragen voordat je affiches of andere advertenties op openbare plaatsen plaatst, en om te zorgen dat je voldoet aan de wet- en regelgeving die geldt voor het plaatsen van advertenties op openbare plaatsen.

 

”Snel en groots jouw boodschap naar buiten brengen doe je met wildplakken”

 

De voordelen van wildplakken in Amsterdam

Er zijn geen specifieke voordelen van wildplakken in Amsterdam of in welke andere stad dan ook. Wildplakken kan echter wel enkele nadelen hebben:

  • Vervuiling van de openbare ruimte: Affiches, flyers en andere advertenties die zonder toestemming op openbare plaatsen worden geplakt, kunnen de openbare ruimte vervuilen. Dit kan leiden tot ongewenste of storende elementen in de stad.

  • Onenigheid of conflicten: Wildplakken kan leiden tot onenigheid of conflicten tussen verschillende partijen die willen plakken, omdat er vaak meer partijen zijn die willen plakken dan er plaats is om te plakken.

  • Boetes: Wildplakken is vaak verboden, en gemeenten of andere overheidsinstanties kunnen boetes opleggen aan degenen die zich hier niet aan houden.

  • Beperkt bereik: Wildplakken heeft vaak een beperkt bereik, omdat het alleen zichtbaar is voor mensen die op de plaats zijn waar het is geplakt.

Er zijn wel andere manieren om reclame te maken die wel toegestaan zijn en die wellicht effectiever zijn dan wildplakken. Zo kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van online marketing, sociale media, radio- of televisiecommercials, of traditionele media zoals kranten of tijdschriften. Het is aan te raden om deze opties te overwegen in plaats van wildplakken, omdat ze minder storend zijn voor de omgeving en omdat ze vaak een groter bereik hebben. Bovendien is het belangrijk om toestemming te vragen voordat je affiches of andere advertenties op openbare plaatsen plaatst, en om te zorgen dat je voldoet aan de wet- en regelgeving die geldt voor het plaatsen van advertenties op openbare plaatsen.

omzet brochure

 

Wij houden van praktische tips 😏

Onze checklist ‘De omzetbrochure voor al jouw vragen’ staat vol met zulke makkelijk toepasbare tips.
Een leuke startersgids en een handige checklist voor als je al bezig bent of nog moet beginnen.

"(Vereist)" geeft vereiste velden aan

Naam(Vereist)

wildplakken van reclame in amsterdam

 


Waar komt wildplakken vandaan?

Wildplakken is een oude vorm van reclame maken die al decennia lang wordt gebruikt. Het is een relatief goedkope manier om aandacht te vestigen op een product, dienst of evenement, en het kan een effectief middel zijn om mensen te informeren over wat je te bieden hebt.

Wildplakken is waarschijnlijk ontstaan rond hetzelfde moment dat affiches en andere vormen van visuele reclame zijn uitgevonden. De eerste affiches dateren al uit de 17e eeuw, en sindsdien hebben ze een belangrijke rol gespeeld bij het vestigen van aandacht op producten, diensten en evenementen.

In de loop der tijd is wildplakken echter steeds meer verboden geworden, omdat het de openbare ruimte kan vervuilen en omdat het kan leiden tot visueel ongewenste of storende elementen in de stad. Daarom is het vandaag de dag in veel steden verboden om wildplakken te doen, en is het belangrijk om toestemming te vragen voordat je affiches of andere advertenties op openbare plaatsen plaatst.


Een vorm van guerrillamarketing

Guerrilla marketing is een vorm van marketing die zich richt op het verrassen van de doelgroep met onconventionele en creatieve marketingtactieken. Deze tactieken zijn vaak gericht op het vestigen van aandacht op een product, dienst of evenement op een manier die opvalt en onverwacht is.

Wildplakken kan een vorm van guerrilla marketing zijn, omdat het een manier is om aandacht te vestigen op een product, dienst of evenement op een manier die opvalt en onverwacht is. Het kan echter ook verboden zijn, afhankelijk van de plaats waar het wordt gedaan, en het kan leiden tot vervuiling van de openbare ruimte en tot visueel ongewenste of storende elementen in de stad.

Er zijn andere manieren om guerrilla marketing te gebruiken die wel toegestaan zijn en die minder storend zijn voor de omgeving. Zo kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van guerrillapubliciteit, waarbij je opvalt door bijvoorbeeld een opvallend kostuum te dragen of door een opvallend vervoermiddel te gebruiken. Je kunt ook gebruikmaken van guerrillapromotie, waarbij je bijvoorbeeld kleine cadeaus geeft aan mensen om aandacht te vestigen op een product, dienst of evenement.

Het is belangrijk om te onthouden dat het belangrijk is om toestemming te vragen voordat je affiches of andere advertenties op openbare plaatsen plaatst, en om te zorgen dat je voldoet aan de wet- en regelgeving die geldt voor het plaatsen van advertenties op openbare plaatsen. Als je guerrilla marketing wilt gebruiken, is het daarom aan te raden om creatief te zijn, maar om tegelijkertijd rekening te houden met de belangen van anderen en met de wet- en regelgeving.

wildplakken van reclame in amsterdam

Recent Nieuws
Flyer los op de mat
Flyer los op de mat Je ziet en merkt het vast wel steeds vaker. Veel bedrijven stappen over van het reguliere folderpakket naar separate
Bereik miljoenen reizigers
Bereik miljoenen reizigers Wil je in een relatief korte periode zoveel mogelijk mensen bereiken? En met name reizigers? In dit artikel leggen wij je
Meest bekeken
Campagnemateriaal van de laatste landelijke verkiezing
Campagnemateriaal van de laatste landelijke verkiezing Het is belangrijk welk campagnemateriaal van de laatste landelijke verkiezing is gebruikt. Dit om te kijken welke vormen
Adverteren in Tubantia
Adverteren in Tubantia   Tubantia is een krant die zowel nationaal als internationaal nieuws te bieden heeft, die vervolgens iedereen kent en zich betrokken
Reclame maken op straat
Reclame maken op straat   Wil je luid en duidelijk op straat gezien worden met jouw advertentiecampagne? Wil daarnaast ook niet al teveel geld

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

"(Vereist)" geeft vereiste velden aan

Volg ons

"(Vereist)" geeft vereiste velden aan

Ben je geïnteresseerd geraakt en wil je dat wij jou bellen?

Laat dan je gegevens hiernaast achter en wij nemen vrijwel direct contact met je op. Uiteraard is het de mogelijkheid om ook met ons contact op te zoeken. Wij zijn te bereiken via de mail: info@adverteerweb.nl of via telefoonnummer 085 130 4033 of uiteraard online via de chat!