• In 5 stappen geregeld
 • Betalen via IDeal of Klarna
 • Campagne binnen 1 week live
 • In 5 stappen geregeld
 • Betalen via IDeal of Klarna
 • Campagne binnen 1 week live

De kracht van corporate identity

De kracht van corporate identity

 
 

Wil jij precies weten wat de kracht is van corporate identity? In dit artikel leggen wij je uit wat hiervan precies de kracht is en hoe jij het kunt toepassen in jouw bedrijf. Daarnaast nog wat handige info en tips die je kunt gebruiken. 

de kracht van corporate identity

 

De betekenis van corporate identity

 

Corporate identity is de manier waarop jij je bedrijf presenteert naar de buitenwereld. Het gaat om hoe jij jouw bedrijf laat zien, zowel visueel als communicatief. Corporate identity is belangrijk voor jou omdat het invloed heeft op hoe anderen jouw bedrijf waarderen en hoe ze het zien.

Door een sterk en consistent corporate identity te creëren, kun je jouw bedrijf onderscheiden van andere bedrijven en beter je doelgroep bereiken. Dit versterkt jouw reputatie en maakt het makkelijker om jouw boodschap over te brengen. Hoewel het veel investering en aandacht vergt om een effectieve corporate identity te creëren, zal het op de lange termijn zeker bijdragen aan het succes van jouw bedrijf.

 

”Corporate identity zal op de lange termijn bijdragen aan het succes van jouw bedrijf”

 

De corporate identity mix

 

De Corporate Identity Mix is een marketingconcept dat de verschillende elementen beschrijft die samen de beeldvorming en identiteit van een bedrijf vormen. Dit omvat onder andere de naam, het logo, de huisstijl, de communicatie-uitingen, het productdesign en het gedrag van het bedrijf en haar medewerkers. Het doel van de Corporate Identity Mix is om een consistente en herkenbare identiteit te creëren die bijdraagt aan de reputatie en het imago van het bedrijf.

omzet brochure

 

Wij houden van praktische tips 😏

Onze checklist ‘De omzetbrochure voor al jouw vragen’ staat vol met zulke makkelijk toepasbare tips.

Een leuke startersgids en een handige checklist voor als je al bezig bent of nog moet beginnen.

"(Vereist)" geeft vereiste velden aan

Naam(Vereist)

de kracht van corporate identity

 

Hoe maak je een corporate identity?

 

Er zijn verschillende stappen die je kunt nemen om een Corporate Identity te creëren:

 1. Bepaal je doelen en waarden: Bepaal wat je wilt uitstralen en hoe je wilt overkomen op je doelgroep. Dit bepaalt de richting van je identiteit.

 2. Onderzoek je concurrenten en doelgroep: Kijk naar de identiteiten van bedrijven die concurreren met jou en onderzoek wat aansluit bij je doelgroep.

 3. Bepaal je USP: Bepaal wat jouw unieke verkoopargument is en hoe dit verwerkt kan worden in de identiteit.

 4. Ontwerp je identiteit: Maak een logo, typografie, kleuren en andere elementen die samen je identiteit vormen.

 5. Implementeer je identiteit: Zorg dat je identiteit op al je communicatie-uitingen en producten te zien is.

 6. Evaluatie en aanpassing: Evaluatie hoe je identiteit overkomt en pas deze aan als dit nodig is.

 

Waarom is het belangrijk dat het corporate imago overeenkomt met de corporate identiteit?

 

Stel je voor, jij hebt een bedrijf en wil dat mensen het op een bepaalde manier zien. Dat betekent dat je een beeld creëert en uitstraalt dat bij jouw bedrijf past, dit noem je de corporate identiteit. Het is belangrijk dat dit beeld ook door anderen op die manier waargenomen wordt, dit noem je het corporate imago.

Wanneer het corporate imago overeenkomt met de corporate identiteit, dan straalt dit vertrouwen en professionaliteit uit. Mensen weten wat ze van jouw bedrijf kunnen verwachten en zullen sneller geneigd zijn om zaken met je te doen. Hierdoor vergroot je de reputatie en loyaliteit van je bedrijf.

Kortom, het is belangrijk om het corporate imago en de corporate identiteit op elkaar af te stemmen, zodat je een consistent en overtuigend beeld creëert en uitstraalt.

de kracht van corporate identity

Recent Nieuws
Gepersonaliseerd drukwerk
Gepersonaliseerd drukwerk Heb je er wel eens over nagedacht om gepersonaliseerd drukwerk te gaan versturen naar al jouw klanten? Heb je het al wel
Goedkoop folders drukken en verzenden
Goedkoop folders drukken en verzenden    Wil jij goedkoop folders drukken en verzenden? Dan zit je bij Adverteerweb aan het juiste adres. In dit
Meest bekeken
Is branding hetzelfde als marketing?
Is branding hetzelfde als marketing? Veel mensen vragen zich af of branding hetzelfde is als marketing. In dit artikel leggen wij jou uit wat
Eindejaarsmailing gebruiken voor meer extra omzet
Eindejaarsmailing gebruiken voor meer extra omzet Het jaar is nog niet voorbij en dat betekent dat je dus nog flink kunt gaan profiteren. Maak
Drukwerk verspreiden in België?
Drukwerk verspreiden in België? Ben je ook van plan om drukwerk te gaan verspreiden in België? Buiten Nederland is het dus ook zeker mogelijk

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

"(Vereist)" geeft vereiste velden aan

Volg ons

"(Vereist)" geeft vereiste velden aan

Ben je geïnteresseerd geraakt en wil je dat wij jou bellen?

Laat dan je gegevens hiernaast achter en wij nemen vrijwel direct contact met je op. Uiteraard is het de mogelijkheid om ook met ons contact op te zoeken. Wij zijn te bereiken via de mail: info@adverteerweb.nl of via telefoonnummer 085 130 4033 of uiteraard online via de chat!