• In 5 stappen geregeld
  • Betalen via IDeal of Klarna
  • Campagne binnen 1 week live
  • In 5 stappen geregeld
  • Betalen via IDeal of Klarna
  • Campagne binnen 1 week live

De kracht van adverteren in de krant tijdens de lockdown

De kracht van adverteren in de krant tijdens de lockdown

 

De krant is een eeuwenoud medium die tot op de dag van vandaag nog steeds werkt! De meesten onder ons zullen het als ”oubollig” ervaren, maar niets is minder waar. Letterlijk iedere week staan de wekelijkse kranten nog boordevol advertenties. Wil je weten hoe je met de kracht van adverteren in de krant je omzet kunt verdubbelen? Check het hier!

 

kracht van adverteren

 

Waarom kiezen voor een advertentie in de krant

De krant is niet voor niets nog steeds een van de grootste marketinginstrumenten wat vandaag de dag nog steeds gebruikt wordt. Zowel kleine als grote bedrijven staan wekelijks met hun advertentie in de krant. De reden hiervan is dat je met minimale kosten een hoog bereik kunt scoren. Maar laten we eerlijk zijn; Uiteindelijk draait het om zoveel mogelijk zichtbaarheid kweken. Hoe meer zichtbaarheid jij vergaart met jouw bedrijf, des te sneller mensen je gaan oppikken om zaken met je te gaan doen.

 

Wat voor type kranten zijn er precies?

Je hebt de dag- en weekbladen. De dagbladen zijn de bladen waar abonnementen aan gekoppeld zitten en dus een vaste doelgroep hebben, die vervolgens jouw advertentie te zien krijgen. Zo heeft de Telegraaf een andere doelgroep dan bijv. het AD. Dit geldt hetzelfde met het Parool of de Stentor. Als we praten over de dagbladen dan praat je over de grote landelijke edities die haast iedereen wel kent. De kosten daarentegen kunnen flink oplopen mocht je ervoor kiezen om voor een complete pagina te gaan.

Naast de dagbladen heb je ook de weekbladen. Deze kranten zijn gratis en worden iedere week door de brievenbus gegooid. Doordat deze weekkranten volledig gratis zijn bereiken ze daarentegen een veel grotere doelgroep. Dat wil niet zeggen dat natuurlijk iedereen de krant leest, maar in de loop der tijd hebben de wekelijkse kranten toch aardig veel vaste lezers verworven.

 

lokale bekendheid

 

Wat zijn de kosten voor een advertentieplaatsing?

Waar je met een dagkrant een advertentie inkoopt al vanaf een richtprijs van €800 ben je bij een weekkrant al klaar vanaf een kostprijs vanaf de €300. Uiteraard zijn dit wel kleine advertenties. Hoe kleiner de advertentie hoe minder je boodschap opvalt. Het grote voordeel van adverteren in de weekkrant is dat je lokaal erg kunt scoren als je naamsbekendheid wilt vergaren. Je kunt er ook voor kiezen meerdere edities in te schakelen verspreid over meerdere steden. Of je nou uiteindelijk klein of groot adverteert, zodra je eenmaal bij de mensen onder de aandacht bent gekomen kan het snel gaan. Als de boodschap interessant genoeg is werkt het als een sneeuwbaleffect oftewel mond tot mond reclame.

 

Wat voor boodschap breng ik naar buiten

Dit verschilt natuurlijk erg per branche. In de krant zijn er talloze uiteenlopende bedrijven die hun boodschap op een creatieve wijze over willen brengen. Of je nou een wervingsbureau hebt of een restaurant, een beautysalon of een patatzaak. Bij de kracht van adverteren draait het er om dat de boodschap triggert om over te gaan de telefoon te pakken of om de website te bezoeken van het gewenste bedrijf. Wij van Adverteerweb hebben in de loop der jaren al talloze advertenties mogen verzorgen en kunnen we je dus hierbij prima mee verder helpen.

 

kracht van adverteren

 

Waarom kiezen voor Adverteerweb

Adverteerweb werkt vernieuwend, gemakkelijk en snel. In 5 stappen om precies te zijn! Geen langlopende offerte aanvragen of terugbelverzoeken om je door te verbinden met de juiste persoon. Nee! Bij ons heb je het zelf in de hand wat je precies uit wilt geven aan jouw advertentie en kun je uiteindelijk zelf bepalen wanneer en hoe vaak het verspreid moet gaan worden en uiteraard in welke krant. We merken steeds vaker dat bedrijven hiernaar opzoek zijn en komen dan ook uiteindelijk terecht bij ons. Zin in een kennismaking of sparringsgesprek? We staan je graag per telefoon, mail of chat te woord.

 

Regel ik mijn advertentie ontwerp zelf?

De advertentie kun je kant en klaar bij ons aanleveren via het hypermoderne upload systeem. Mocht je niet in het bezit zitten van een mooi pakkend ontwerp, dan kunnen wij tegen meerkosten van €195 ex btw een ontwerp op maat maken. Je levert het beeldmateriaal aan met de aangesloten teksten. Daarnaast even een omschrijving van hoe het ontwerp er ongeveer uit moet komen te zien. Op basis van deze gegevens kunnen wij een ontwerp maken. De boodschap bepaalt tenslotte de kracht van het adverteren in de krant.

 

kracht reclame

 

Conclusie

Mocht je een groter mediabudget ter beschikking hebben, vergeet dan absoluut niet de advertenties in de krant mee te nemen. Of je nou kiest voor meerdere weekedities of een groot dagblad, hoe meer zichtbaarheid je geeft aan je merk hoe meer er uit te halen valt. Prijstechnisch scherp ten opzichte van een hoog bereik. Regel het in 5 simpele stappen en laat ons het werk voor je doen.

Recent Nieuws
Gepersonaliseerd drukwerk
Gepersonaliseerd drukwerk Heb je er wel eens over nagedacht om gepersonaliseerd drukwerk te gaan versturen naar al jouw klanten? Heb je het al wel
Goedkoop folders drukken en verzenden
Goedkoop folders drukken en verzenden    Wil jij goedkoop folders drukken en verzenden? Dan zit je bij Adverteerweb aan het juiste adres. In dit
Meest bekeken
Scoren met jouw EK folder
Scoren met jouw EK folder   Het EK komt er weer aan en is het dus tijd om mooie EK folder-acties te bedenken voor
Tips om zichtbaarheid te vergroten van mijn restaurant
Tips om zichtbaarheid te vergroten van mijn restaurant   Wil jij ook jouw zichtbaarheid op een goede doeltreffende manier kunnen vergroten? Met onze ervaring
Voordelen van buitenreclame
Voordelen van buitenreclame Wil jij ook precies weten wat nou de voordelen zijn van buitenreclame? Adverteerweb is een partij die ontzettend actief is in

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

"(Vereist)" geeft vereiste velden aan

Volg ons

"(Vereist)" geeft vereiste velden aan

Ben je geïnteresseerd geraakt en wil je dat wij jou bellen?

Laat dan je gegevens hiernaast achter en wij nemen vrijwel direct contact met je op. Uiteraard is het de mogelijkheid om ook met ons contact op te zoeken. Wij zijn te bereiken via de mail: info@adverteerweb.nl of via telefoonnummer 085 130 4033 of uiteraard online via de chat!