• In 5 stappen geregeld
 • Betalen via IDeal of Klarna
 • Campagne binnen 1 week live
 • In 5 stappen geregeld
 • Betalen via IDeal of Klarna
 • Campagne binnen 1 week live

Tips voor zakelijke post versturen

Tips voor zakelijke post versturen

 
 

Het versturen van zakelijke post is een interessant en belangrijk onderdeel van jouw marketingstrategie. In dit artikel leggen we je uit wat de voordelen en tips zijn van het versturen van jouw zakelijke post

tips voor zakelijke post versturen

 

Tips voor zakelijke post

Er zijn een aantal belangrijke tips om in gedachten te houden als je zakelijke post verstuurt:

 1. Zorg ervoor dat je de juiste afzender en geadresseerde op de envelop zet. Controleer de spelling van de namen en adressen zorgvuldig.

 2. Gebruik een professioneel uitziende envelop. Dit betekent dat je bijvoorbeeld geen bubbeltjesenvelop of een envelop met te veel opdruk gebruikt.

 3. Zorg ervoor dat je de juiste postzegel op de envelop plakt. Dit is belangrijk om ervoor te zorgen dat de post op tijd wordt bezorgd.

 4. Gebruik een briefhoofd voor je zakelijke correspondentie. Dit geeft een professionele uitstraling en bevat meestal ook je contactgegevens.

 5. Gebruik een duidelijk leesbare handschrift of lettertype voor het adres op de envelop. Dit zorgt ervoor dat de postbezorger de envelop gemakkelijk kan lezen en de post op de juiste plek kan bezorgen.

 6. Zorg ervoor dat je de juiste postcode en plaatsnaam op de envelop zet. Dit is belangrijk om ervoor te zorgen dat de post op de juiste plek wordt bezorgd.

 7. Maak gebruik van een aangetekende envelop als je belangrijke of waardevolle post verstuurt. Dit biedt extra bescherming en zorgt ervoor dat je een bewijs van verzending hebt.

 

”Door zakelijke post te versturen werk je aan verbinding”

 

De kracht van direct mail

Direct mail is een vorm van direct marketing waarbij een bedrijf advertenties, aanbiedingen of andere marketingcommunicatie verstuurt naar specifieke doelgroepen via de post. Het kan een effectieve manier zijn om nieuwe klanten te werven of om bestaande klanten te behouden.

Er zijn een aantal voordelen aan het gebruik van direct mail:

 1. Het is gericht: Je kunt direct mail gebruiken om specifieke doelgroepen te bereiken, zoals klanten in een bepaalde regio of mensen met specifieke interesses. Dit maakt het makkelijker om je boodschap aan de juiste mensen te versturen.

 2. Het is persoonlijk: Direct mail is vaak persoonlijker dan andere vormen van marketing, omdat het specifiek naar individuen wordt verstuurd. Dit kan ervoor zorgen dat mensen zich meer verbonden voelen met je bedrijf.

 3. Het kan een hoge respons opleveren: Als je direct mail op de juiste manier gebruikt, kan het een hoge respons opleveren. Dit is vooral het geval als je een aanbieding of korting aanbiedt die mensen niet kunnen weerstaan.

 4. Het is gemakkelijk te meten: Je kunt gemakkelijk meten hoe effectief je direct mail-campagne is, door bijvoorbeeld het aantal responsen of verkopen te tellen. Dit maakt het makkelijk om te zien wat werkt en wat niet.

Hoewel direct mail een effectief middel kan zijn om je boodschap over te brengen en nieuwe klanten te werven, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je het op de juiste manier gebruikt. Dit betekent bijvoorbeeld dat je ervoor zorgt dat je direct mail aantrekkelijk en professioneel oogt, en dat je het naar de juiste doelgroep verstuurt.

omzet brochure

 

Wij houden van praktische tips 😏

Onze checklist ‘De omzetbrochure voor al jouw vragen’ staat vol met zulke makkelijk toepasbare tips.
Een leuke startersgids en een handige checklist voor als je al bezig bent of nog moet beginnen.

"(Vereist)" geeft vereiste velden aan

Naam(Vereist)

tips voor zakelijke post versturen

 


Hoe maak je een direct mail?

Om een effectieve direct mail te maken, zijn er een aantal stappen die je kunt volgen:

 1. Bepaal je doelgroep: Voordat je begint met het maken van je direct mail, is het belangrijk om te bepalen wie je wilt bereiken. Dit helpt je om je boodschap aan te passen aan de behoeften en interesses van je doelgroep.

 2. Maak een plan: Bedenk wat je wilt bereiken met je direct mail-campagne en hoe je dit wilt doen. Dit kan bijvoorbeeld zijn om nieuwe klanten te werven of om bestaande klanten te behouden.

 3. Kies een formaat: Er zijn verschillende formaten waaruit je kunt kiezen voor je direct mail, zoals brieven, postkaarten of brochures. Kies een formaat dat het beste past bij je doelen en budget.

 4. Maak een ontwerp: Maak een professioneel ontwerp voor je direct mail. Dit kan bijvoorbeeld een briefhoofd bevatten met je logo en contactgegevens.

 5. Schrijf de tekst: Schrijf een pakkende tekst voor je direct mail. Zorg ervoor dat je duidelijk en concreet bent en dat je boodschap aansluit bij de behoeften en interesses van je doelgroep.

 6. Maak een lijst van adressen: Maak een lijst van de adressen waar je je direct mail naar wilt versturen. Dit kan bijvoorbeeld een lijst met klantenadressen zijn of een lijst met potentiële klanten.

 7. Verzend de direct mail: Zorg ervoor dat je de direct mail op tijd verstuurt en gebruik de juiste postzegel en envelop. Als je wilt, kun je ook een aangetekende envelop gebruiken om extra bescherming te bieden en een bewijs van verzending te hebben.


De snelheid van zakelijke post versturen

De snelheid waarmee zakelijke post bezorgd wordt, kan variëren afhankelijk van een aantal factoren, zoals het land waar de post naar verstuurd wordt, het gebruikte verzendmiddel en of de post aangetekend verzonden wordt.

In het algemeen is de bezorging van zakelijke post binnen Nederland snel. Brieven en postkaarten worden meestal binnen een paar dagen bezorgd, terwijl pakketten meestal binnen een week bezorgd worden. Als je een aangetekende envelop gebruikt, kan de bezorging vaak nog sneller zijn, omdat deze envelop prioriteit krijgt bij de bezorging.

Als je zakelijke post naar het buitenland verstuurt, kan de bezorging langer duren. Dit hangt af van het land waar de post naar verstuurd wordt en hoe ver het adres van je afzender verwijderd is. Als je een aangetekende envelop gebruikt, kan dit de bezorging ook sneller maken, omdat deze envelop prioriteit krijgt bij de bezorging.

Het is altijd aan te raden om op tijd te beginnen met het versturen van je zakelijke post, zodat je ervoor kunt zorgen dat deze op tijd bezorgd wordt. Als je bijvoorbeeld een belangrijke offerte wilt versturen, is het verstandig om dit een paar dagen van tevoren te doen, zodat je zeker weet dat deze op tijd bij de ontvanger aankomt.

tips voor zakelijke post versturen

 


Zakelijke post uitbesteden aan een bureau

Er zijn veel bedrijven en bureaus die direct mail-diensten aanbieden. Als je direct mail wilt uitbesteden aan een bureau, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden:

 1. Zoek een bureau met ervaring: Kies voor een bureau dat al lange tijd ervaring heeft met het versturen van direct mail en dat bekend is met de beste praktijken en technieken zoals Adverteerweb.

 2. Kijk naar de kosten: Direct mail-diensten kunnen variëren in prijs. Zoek een bureau dat aanbiedt wat je zoekt tegen een redelijke prijs.

 3. Vraag naar referenties: Vraag naar referenties van het bureau en neem contact op met hun vorige klanten om te vragen hoe tevreden ze waren met de diensten van het bureau.

 4. Bekijk de diensten die het bureau aanbiedt: Sommige bureaus bieden alleen het versturen van direct mail aan, terwijl andere ook diensten zoals ontwerp, drukwerk en dataverwerking aanbieden. Kijk naar welke diensten het bureau aanbiedt en of deze aansluiten bij wat je zoekt.

 5. Overleg met het bureau: Het is belangrijk om te overleggen met het bureau over wat je precies wilt en wat je verwacht van de direct mail-campagne. Dit helpt om ervoor te zorgen dat je een product krijgt dat aan je verwachtingen voldoet.

Als je direct mail uitbesteedt aan een bureau, kan dit je tijd en moeite besparen. Het is echter wel belangrijk om zorgvuldig te kiezen welk bureau je kiest, zodat je ervoor kunt zorgen dat je een professioneel product krijgt dat aan je verwachtingen voldoet.

Recent Nieuws
Succesvolle offline merkstrategie
Succesvolle offline merkstrategie In het digitale tijdperk waarin we leven, lijkt het soms alsof alles online gebeurt. Toch blijft een sterke succesvolle offline merkstrategie
Posters & Affichage
Posters, wildplakken & Affichage     Wil je op een nieuwe interessante, snelle en relatief goedkope manier naam maken voor jouw product, dienst, evenement
Meest bekeken
Clubhouse zakelijk te gebruiken. Alles op een rij. Dit geloof je niet!
Clubhouse zakelijk te gebruiken. Alles op een rij. Dit geloof je niet!     Het zul je vast niet ontgaan zijn dat je de
Chatgpt ai voor jouw marketing campagnes
Chatgpt ai voor jouw marketing campagnes De razendsnelle opkomst van het zogeheten ChatGPT van Openai is razendsnel op het wereld wijde web gekomen. Copywriters,
Offline marketing uitbesteden aan een bureau
Offline marketing uitbesteden aan een bureau Waarom zou je offline marketing uitbesteden aan een bureau? In dit artikel leggen wij je uit waarom dat

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

"(Vereist)" geeft vereiste velden aan

Volg ons

"(Vereist)" geeft vereiste velden aan

Ben je geïnteresseerd geraakt en wil je dat wij jou bellen?

Laat dan je gegevens hiernaast achter en wij nemen vrijwel direct contact met je op. Uiteraard is het de mogelijkheid om ook met ons contact op te zoeken. Wij zijn te bereiken via de mail: info@adverteerweb.nl of via telefoonnummer 085 130 4033 of uiteraard online via de chat!