• In 5 stappen geregeld
 • Betalen via IDeal of Klarna
 • Campagne binnen 1 week live
 • In 5 stappen geregeld
 • Betalen via IDeal of Klarna
 • Campagne binnen 1 week live

QR-code gebruiken in je marketing

QR-code gebruiken in je marketing

 
 

Gebruik jij al QR-codes in jouw marketing? Of wil je dat voor het eerst toepassen aan jouw campagnes. In dit artikel leggen wij je de voordelen uit van het gebruik maken van QR-codes verwerkt in jouw marketing. Daarnaast nog handige tips die je kunt gebruiken voor jouw (aankomende) campagne.

qrcode-gebruiken-in-je-marketing-campagne

 

Wat is een QR-code en wat kun je ermee?

Een QR-code (Quick Response Code) is een tweedimensionale barcode die wordt gebruikt om informatie op te slaan en te delen. De code bestaat uit een patroon van zwarte en witte vierkanten die op een raster zijn geplaatst. Door de code met een smartphone of tablet te scannen met een QR-code-lezer, kan de informatie die in de code is opgeslagen worden gelezen en gebruikt.

Er zijn verschillende manieren waarop QR-codes kunnen worden gebruikt:

 1. Contactgegevens delen: QR-codes kunnen worden gebruikt om contactgegevens zoals een telefoonnummer, e-mailadres of website-URL op een snelle en gemakkelijke manier te delen.

 2. Tickets: QR-codes worden vaak gebruikt om tickets voor events, vluchten of openbaar vervoer te verstrekken. Door de QR-code te scannen, kun je het ticket activeren en gebruiken.

 3. Betalingen: QR-codes kunnen ook worden gebruikt om betalingen te verrichten, bijvoorbeeld in winkels of restaurants.

 4. Toegangscontrole: QR-codes kunnen worden gebruikt om toegang te verkrijgen tot bepaalde gebouwen of events, door de code te scannen bij de ingang.

 5. Marketing: QR-codes kunnen worden gebruikt in marketingcampagnes om klanten naar specifieke websites of sociale media-accounts te leiden.

Er zijn vele andere manieren waarop QR-codes kunnen worden gebruikt, afhankelijk van de behoefte van de gebruiker.

 

”Snel gegevens uitwisselen in een mum van tijd”

 

QR-code gebruiken in je marketing

QR-codes kunnen een effectief middel zijn om klanten te betrekken bij je marketingcampagne. Hier zijn enkele manieren waarop je QR-codes kunt gebruiken in je marketing:

 1. Leid klanten naar je website: Plaats QR-codes op je producten of in je winkel, die klanten naar een specifieke landingspagina op je website leiden. Dit kan bijvoorbeeld informatie over het product bevatten, of een aanbieding die alleen online beschikbaar is.

 2. Maak gebruik van sociale media: Maak gebruik van QR-codes om klanten naar je sociale media-accounts te leiden. Dit kan bijvoorbeeld via posters of advertenties. Zo kunnen klanten je volgen en op de hoogte blijven van nieuwe producten of aanbiedingen.

 3. Voer enquêtes uit: Je kunt QR-codes gebruiken om klanten te vragen naar hun mening over je producten of diensten. Dit kan door middel van een online enquête die wordt geopend als de QR-code wordt gescand.

 4. Verstrek kortingen: Geef klanten die je QR-code scannen een kortingscode of een speciale aanbieding. Dit kan een manier zijn om nieuwe klanten te werven of bestaande klanten te belonen.

 5. Geef toegang tot exclusieve inhoud: Maak gebruik van QR-codes om klanten toegang te geven tot exclusieve inhoud, zoals video’s, e-books of webinars. Dit kan een manier zijn om klanten te betrekken bij je merk en om hun interesse te behouden.

Als je QR-codes gebruikt in je marketingcampagne, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de codes gemakkelijk te scannen zijn en dat de informatie die ze bevatten relevant en waardevol is voor je doelgroep.

omzet brochure

 

Wij houden van praktische tips 😏

Onze checklist ‘De omzetbrochure voor al jouw vragen’ staat vol met zulke makkelijk toepasbare tips.
Een leuke startersgids en een handige checklist voor als je al bezig bent of nog moet beginnen.

"(Vereist)" geeft vereiste velden aan

Naam(Vereist)

qr code gebruiken in je marketing campagne

 


De reden waarom je QR-codes moet gebruiken voor jouw campagne

Er zijn verschillende redenen waarom je QR-codes kunt gebruiken in je marketingcampagne:

 1. Gemak: QR-codes bieden een gemakkelijke manier om informatie te delen en te ontvangen. Klanten hoeven alleen maar de code te scannen met hun smartphone of tablet om toegang te krijgen tot de informatie die je wilt delen.

 2. Snelheid: QR-codes zijn snel te scannen en geven direct toegang tot de gewenste informatie. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld een kortingscode wilt verstrekken of als je klanten wilt verwijzen naar een specifieke landingspagina op je website.

 3. Interactie: QR-codes bieden de mogelijkheid om klanten te betrekken bij je marketingcampagne. Bijvoorbeeld door ze te vragen naar hun mening of door hen toegang te geven tot exclusieve inhoud.

 4. Mobielvriendelijk: QR-codes zijn specifiek ontworpen voor gebruik op mobiele apparaten, wat betekent dat ze gemakkelijk te scannen zijn met een smartphone of tablet. Dit kan handig zijn als je wilt dat klanten op een mobielvriendelijke manier toegang krijgen tot de informatie die je wilt delen.

 5. Verschillende toepassingen: QR-codes kunnen op verschillende manieren worden gebruikt, zoals het verstrekken van tickets, het verrichten van betalingen of het verkrijgen van toegang tot bepaalde gebouwen of events. Dit biedt veel flexibiliteit in het gebruik ervan in je marketingcampagne.

Al met al kan het gebruik van QR-codes in je marketingcampagne een effectief middel zijn om klanten te betrekken en om informatie snel en gemakkelijk te delen. Het is wel belangrijk om ervoor te zorgen dat de codes gemakkelijk te scannen zijn en dat de informatie die ze bevatten relevant en waardevol is voor je doelgroep.


De toevoeging van een QR-code aan jouw campagne

Als je QR-codes wilt toevoegen aan je marketingcampagne, zijn hier enkele stappen die je kunt volgen:

 1. Bepaal het doel van je QR-code: Voordat je een QR-code toevoegt aan je marketingcampagne, is het belangrijk om te bepalen wat het doel ervan is. Wil je bijvoorbeeld klanten naar een specifieke landingspagina op je website leiden? Of wil je klanten een kortingscode verstrekken? Door het doel van je QR-code te bepalen, kun je beter bepalen hoe je de code kunt gebruiken in je campagne.

 2. Maak de QR-code: Er zijn verschillende manieren om QR-codes te maken. Je kunt bijvoorbeeld gebruikmaken van een online QR-code-generator om de code te creëren en deze daarna downloaden of afdrukken. Zorg ervoor dat de QR-code duidelijk leesbaar is en gemakkelijk te scannen is.

 3. Plaats de QR-code: Zodra je de QR-code hebt gemaakt, is het tijd om deze te plaatsen in je marketingcampagne. Dit kan bijvoorbeeld door middel van posters, advertenties of op je producten of verpakkingen. Zorg ervoor dat de QR-code duidelijk zichtbaar is en dat er voldoende ruimte is om de code te scannen.

 4. Verwijs naar de QR-code: Om ervoor te zorgen dat klanten de QR-code ook daadwerkelijk gebruiken, is het belangrijk om de code te verwijzen in je marketingboodschap. Bijvoorbeeld door te vermelden dat klanten de code kunnen scannen om toegang te krijgen tot exclusieve inhoud of om een korting te verkrijgen.

 5. Test de QR-code: Voordat je de QR-code gebruikt in je marketingcampagne, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de code werkt en naar de juiste locatie verwijst. Test daarom de code voordat je deze gebruikt om ervoor te zorgen dat alles naar behoren werkt.

qr code gebruiken in je marketing campagne

 


Snelheid van het genereren van een QR-code

Het genereren van een QR-code is meestal snel en eenvoudig. Hier is hoe je een QR-code kunt genereren met behulp van een online QR-code generator:

 1. Ga naar een website die QR-codes genereert, zoals QR Code Generator (https://www.qrcode-generator.de/).

 2. Voer de tekst of het URL-adres in dat je wilt omzetten in een QR-code.

 3. Klik op de knop “Genereer QR-code” om de QR-code te genereren.

 4. Bekijk de QR-code en download deze indien gewenst.

In de meeste gevallen zal de QR-code binnen enkele seconden worden gegenereerd en klaar zijn om te gebruiken. Als je een QR-code wilt genereren voor een langere tekst of voor een afbeelding, kan het iets langer duren voordat de QR-code wordt gegenereerd, afhankelijk van de grootte van de bestanden.

Mocht je liever een QR-code genereren met behulp van software op je computer, dan zijn er verschillende opties beschikbaar, zoals QR Code Generator voor Windows (https://www.qrcode-generator.com/nl/windows/) of QR Code Studio voor Mac (https://www.qrcode-generator.com/nl/mac/). Deze tools werken op dezelfde manier als de online QR-code generators, maar geven je meer controle over het uiterlijk van de QR-code en bieden soms extra functies.

Recent Nieuws
Flyer los op de mat
Flyer los op de mat Je ziet en merkt het vast wel steeds vaker. Veel bedrijven stappen over van het reguliere folderpakket naar separate
Bereik miljoenen reizigers
Bereik miljoenen reizigers Wil je in een relatief korte periode zoveel mogelijk mensen bereiken? En met name reizigers? In dit artikel leggen wij je
Meest bekeken
Hoogste attentiewaarde doormiddel van separate bezorging
Hoogste attentiewaarde doormiddel van separate bezorging   Je wilt met jouw bedrijf natuurlijk de hoogste attentiewaarde bereiken bij jouw potentiële klanten. Hoe pak je
Meer klanten naar je webshop?
Meer klanten naar je webshop?   Wil jij ook meer klanten naar je webshop? Schakel je vaak online advertenties in of denk je er
Doelgericht jouw flyers huis aan huis verspreiden
Doelgericht jouw flyers huis aan huis verspreiden   Je wilt jouw doelgroep doelgericht verspreiden op een doeltreffende manier. Geef je dan veel geld uit

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

"(Vereist)" geeft vereiste velden aan

Volg ons

"(Vereist)" geeft vereiste velden aan

Ben je geïnteresseerd geraakt en wil je dat wij jou bellen?

Laat dan je gegevens hiernaast achter en wij nemen vrijwel direct contact met je op. Uiteraard is het de mogelijkheid om ook met ons contact op te zoeken. Wij zijn te bereiken via de mail: info@adverteerweb.nl of via telefoonnummer 085 130 4033 of uiteraard online via de chat!