• In 5 stappen geregeld
 • Betalen via IDeal of Klarna
 • Campagne binnen 1 week live
 • In 5 stappen geregeld
 • Betalen via IDeal of Klarna
 • Campagne binnen 1 week live

Reclame maken als fotograaf

Reclame maken als fotograaf

 
 

Wil je reclame maken als fotograaf, maar weet je niet precies hoe? In dit artikel leggen wij je haarfijn uit welke stappen je het beste kunt doorlopen om meer klanten voor jezelf te winnen op het gebied van offline marketing. 

reclame maken als fotograaf

 

Hoe kom ik aan klanten als fotograaf?

 

Je wilt klanten regelen voor je onderneming maar je weet eigenlijk niet precies hoe je dat moet gaan doen… Het is uiteraard gemakkelijk door mond tot mond reclame uit te gaan oefenen, maar op een gegeven moment heb je daarmee een bepaald punt bereikt. Dat punt is nadat je het van de familie en vrienden moet hebben. Uiteindelijk draait alles om de passie, kwaliteit en het werk wat jij uitstraalt als fotograaf.

Tegenwoordig heb je natuurlijk ontzettend veel mogelijkheden om jouw product of dienst te vertegenwoordigen op social media, denkend aan een Instagram of een TikTok waar jij je werk op kunt laten zien. Het draait er eigenlijk tegenwoordig om door creatief uit de bocht te komen. Jezelf continue laten zien en in het juiste daglicht zetten. 

 

”Door jouw eigen unieke stijl door te voeren in jouw marketing, zul je merken dat mensen jou nog beter en sneller weten te vinden”

 

Welke mogelijkheden zijn er?

 

Door jouw diensten te promoten naar de buitenwereld kun je het uitoefenen op diverse manieren. Een van die manieren wat uiteraard ontzettend goed werkt is offline marketing. Doordat online aardig verzadigd is geworden, werkt offline marketing beter dan ooit. Je moet dan bijvoorbeeld denken aan marketingkanalen als het verspreiden van flyers en folders op postcodegebied.

Je kunt dan zelf aangeven waar jij jouw drukwerk met jouw boodschap verspreid wilt hebben. Daarnaast heb je dan ook nog verschillende verspreidingsvormen die je kunt toepassen, zoals het laten verspreiden in het folderpakket, of in de kant mee verspreiden of zelfs los (separaat) verspreiden. Naast deze vorm van marketing bieden wij ook advertenties in de krant aan.

Zowel de dagkranten als de wekelijkse gratis kranten. Deze manier van reclame wordt tot op de dag van vandaag nog keurig gelezen, met name de betaalde dagkranten. Het bereik is ontzettend groot en pakt tegelijkertijd een mega grote groep mensen. Zowel particulier als in het bedrijfsleven waar de kranten te lezen zijn. Een andere vorm van offline communicatie voor jouw bedrijf is buitenreclame.

Deze vorm kent verschillende manieren van buitenreclame, zoals jouw boodschap verspreiden doormiddel van A0 borden. Deze borden staan op prominente A-locaties verspreid door het land. Betaalbare borden waar je prima jouw boodschap op weer kunt laten geven. 

omzet brochure

 

Wij houden van praktische tips 😏

Onze checklist ‘De omzetbrochure voor al jouw vragen’ staat vol met zulke makkelijk toepasbare tips.

Een leuke startersgids en een handige checklist voor als je al bezig bent of nog moet beginnen.

"(Vereist)" geeft vereiste velden aan

Naam(Vereist)

reclame maken als fotograaf

 

Hoe onderscheid je je als fotograaf?

 


Als fotograaf zijn er verschillende manieren om je te onderscheiden en op te vallen in de markt. Hier zijn enkele suggesties:

 1. Specialiseer je: Kies een specifiek genre van fotografie waarin je je wilt specialiseren, zoals bijvoorbeeld portretten, landschappen, bruiloften, mode, productfotografie, etc. Door je te specialiseren in een specifiek gebied, kun je je richten op het perfectioneren van je vaardigheden en expertise op dat gebied en jezelf op de markt zetten als een expert in dat genre.

 2. Creëer een unieke stijl: Ontwikkel een unieke stijl in je fotografie. Dit kan door te experimenteren met verschillende technieken, zoals belichting, compositie, kleur, enzovoort. Een unieke stijl kan helpen om je werk te onderscheiden van anderen en om je als fotograaf te positioneren.

 3. Bouw een merk: Het creëren van een sterk merk rond je fotografie kan helpen om je te onderscheiden. Dit omvat het ontwikkelen van een sterke online aanwezigheid, een kenmerkende huisstijl en het promoten van jezelf en je werk via sociale media.

 4. Bied een uitstekende klantenservice: Door een uitstekende klantenservice te bieden, kun je jezelf onderscheiden van andere fotografen. Dit omvat het reageren op verzoeken en vragen van klanten op een snelle en professionele manier, het bieden van een uitstekende service op de fotoshoot zelf, en het leveren van hoge kwaliteit werk binnen een redelijke termijn.

 5. Werk samen met anderen: Werk samen met andere professionals, zoals bijvoorbeeld modellen, make-up artiesten, stylistes, locaties enzovoort. Dit kan helpen om je netwerk uit te breiden, jezelf te positioneren als een professionele fotograaf, en om creatieve samenwerkingen te creëren die je werk nog verder kunnen verbeteren.

 6. Blijf leren: Blijf leren en jezelf ontwikkelen als fotograaf. Dit kan door het volgen van workshops en cursussen, het bijwonen van conferenties en het lezen van blogs en tijdschriften over fotografie. Door jezelf voortdurend te verbeteren, kun je je onderscheiden als een fotograaf die op de hoogte is van de nieuwste trends en technieken.

 

Hoe word je bekend als fotograaf?

 

Als fotograaf bekend worden is geen gemakkelijke taak, maar het is zeker haalbaar. Hieronder vind je enkele manieren om jezelf als fotograaf bekend te maken:

 1. Bouw een portfolio: Je portfolio is je visitekaartje als fotograaf. Door een portfolio op te bouwen met je beste werk, kun je potentiële klanten laten zien wat je kunt. Dit kan online of offline, zoals op je eigen website, op sociale media of op een fysiek portfolio dat je bij je hebt.

 2. Gebruik sociale media: Sociale media kan een krachtig hulpmiddel zijn om je werk als fotograaf te promoten. Maak accounts aan op platforms zoals Instagram, Facebook en Twitter en deel je werk regelmatig. Gebruik relevante hashtags om je bereik te vergroten en probeer betrokken te raken bij de online fotografiegemeenschap.

 3. Werk samen met anderen: Werk samen met andere professionals in de branche, zoals modellen, make-upartiesten, stylisten enzovoort. Dit kan helpen om je netwerk uit te breiden en jezelf als professionele fotograaf te positioneren. Deze samenwerkingen kunnen ook resulteren in het delen van jouw werk via hun sociale media kanalen en hierdoor nieuwe volgers en klanten te bereiken.

 4. Doe mee aan wedstrijden en exposities: Het deelnemen aan fotowedstrijden of exposities kan helpen om je werk te laten zien aan een breder publiek. Dit kan ook resulteren in persaandacht, wat je bekendheid als fotograaf kan vergroten.

 5. Zorg voor goede klantenservice: Goede klantenservice is essentieel voor het opbouwen van een goede reputatie als fotograaf. Bied uitstekende service en lever hoogwaardige kwaliteit werk, zodat klanten je aanbevelen bij anderen en terug blijven komen.

 6. Zorg voor publiciteit: Benader lokale kranten, tijdschriften en websites om te zien of ze geïnteresseerd zijn in het delen van jouw werk of in het schrijven van een artikel over jouw werk. Dit kan helpen om je naam en werk te promoten en nieuwe klanten aan te trekken.

Het kost tijd en moeite om als fotograaf bekend te worden, maar door jezelf te blijven ontwikkelen, een uitstekende klantenservice te bieden en je werk te delen met anderen, kun je langzaam maar zeker groeien in de branche.

reclame maken als fotograaf

Recent Nieuws
Gepersonaliseerd drukwerk
Gepersonaliseerd drukwerk Heb je er wel eens over nagedacht om gepersonaliseerd drukwerk te gaan versturen naar al jouw klanten? Heb je het al wel
Goedkoop folders drukken en verzenden
Goedkoop folders drukken en verzenden    Wil jij goedkoop folders drukken en verzenden? Dan zit je bij Adverteerweb aan het juiste adres. In dit
Meest bekeken
Zakelijke post versturen
Zakelijke post versturen De meeste bedrijven versturen geen zakelijke post. Waarom zou je precies zakelijke post moeten versturen en wat is het voordeel daarvan?
De kracht van adverteren in de krant tijdens de lockdown
De kracht van adverteren in de krant tijdens de lockdown   De krant is een eeuwenoud medium die tot op de dag van vandaag
Verspreid vuurwerkfolders huis aan huis
Verspreid vuurwerkfolders huis aan huis Ieder jaar vindt er weer een oud&nieuw plaats waar ook weer volop wordt geknald. Om jouw vuurwerk goed aan

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

"(Vereist)" geeft vereiste velden aan

Volg ons

"(Vereist)" geeft vereiste velden aan

Ben je geïnteresseerd geraakt en wil je dat wij jou bellen?

Laat dan je gegevens hiernaast achter en wij nemen vrijwel direct contact met je op. Uiteraard is het de mogelijkheid om ook met ons contact op te zoeken. Wij zijn te bereiken via de mail: info@adverteerweb.nl of via telefoonnummer 085 130 4033 of uiteraard online via de chat!