• In 5 stappen geregeld
 • Betalen via IDeal of Klarna
 • Campagne binnen 1 week live
 • In 5 stappen geregeld
 • Betalen via IDeal of Klarna
 • Campagne binnen 1 week live

Trends in de marketing voorspellen 2023

Trends in de marketing voorspellen 2023

 
 

Wil jij graag trends in de marketing voorspellen in 2023? In dit artikel leggen wij je haarfijn uit welke trends upcomming zijn en waar je op kunt gaan inhaken. Daarnaast nog handige tips je eventueel kunt gaan gebruiken bij jouw nieuwe offline marketingcampagne.

trends in de marketing voorspellen 2023

 

Wat zijn offline marketing trends?

Offline marketing is een vorm van marketing die niet via het internet plaatsvindt. Dit omvat bijvoorbeeld:

 1. Printadvertenties in kranten, tijdschriften en flyers
 2. Reclameborden en andere outdoor reclame
 3. Radio- en televisiecommercials
 4. Direct mail campagnes
 5. Telemarketing
 6. Public relations en media-evenementen
 7. Handelsbeurzen en evenementen

Er zijn geen specifieke trends in offline marketing, omdat de effectiviteit van verschillende offline marketingtactieken kan variëren afhankelijk van het doelpubliek en de doelen van de marketingcampagne. Het is echter wel belangrijk voor bedrijven om op de hoogte te blijven van marketingtrends en best practices om geïnformeerde beslissingen te kunnen nemen over welke marketingtactieken ze moeten gebruiken.

 

”Door in te spelen op trends wordt je zichtbaarder”

 

Waarom het belangrijk is om in te spelen op een marketingtrend

Er zijn verschillende redenen waarom een bedrijf ervoor zou kiezen om een marketingtrend in te zetten voor hun marketinginspanningen:

 1. Om relevant te blijven: Door marketingtrends te volgen, kunnen bedrijven ervoor zorgen dat ze gebruikmaken van huidige marketingtactieken die relevant zijn voor hun doelpubliek. Dit kan helpen om het bedrijf en zijn producten of diensten top-of-mind te houden bij potentiële klanten.

 2. Om op te vallen: Door nieuwe marketingtrends te gebruiken, kan een bedrijf zich onderscheiden van zijn concurrenten. Dit kan vooral belangrijk zijn in drukke markten waar het moeilijk kan zijn om op te vallen.

 3. Om nieuwe doelgroepen te bereiken: Marketingtrends kunnen soms geassocieerd zijn met bepaalde demografieën of interesses. Door een trend te volgen, kan een bedrijf nieuwe klanten bereiken die geïnteresseerd zijn in die trend.

 4. Om de betrokkenheid te verhogen: Marketingtrends kunnen vaak meer betrokkenheid bij het publiek opwekken dan traditionele marketingtactieken. Door gebruik te maken van een marketingtrend, kan een bedrijf de betrokkenheid met zijn doelpubliek verhogen.

 5. Om de resultaten te verbeteren: Door marketingtrends te gebruiken die effectief zijn en bewezen werken, kan een bedrijf de resultaten van zijn marketinginspanningen verbeteren. Dit kan bijvoorbeeld leiden tot een toename van verkopen, websitebezoeken of merkbekendheid.

omzet brochure

 

Wij houden van praktische tips 😏

Onze checklist ‘De omzetbrochure voor al jouw vragen’ staat vol met zulke makkelijk toepasbare tips.
Een leuke startersgids en een handige checklist voor als je al bezig bent of nog moet beginnen.

"(Vereist)" geeft vereiste velden aan

Naam(Vereist)

trends in de marketing voorspellen 2023

 


Hoe herken je een marketingtrend?

Er zijn verschillende manieren waarop je een marketingtrend kunt herkennen:

 1. Door te letten op wat je ziet op sociale media: Sociale media zijn een goede indicator voor wat populair is op het moment. Als je ziet dat bepaalde hashtags, influencers of merken opvallend vaak voorkomen op sociale media, kan dit een teken zijn dat het een trend is.

 2. Door te lezen over marketing: Er zijn veel blogs, tijdschriften en boeken die geschreven worden over marketing. Door deze te lezen, kun je op de hoogte blijven van wat er momenteel populair is en wat volgens experts de toekomstige trends zullen zijn.

 3. Door te luisteren naar wat je omgeving zegt: Mensen in je omgeving, zoals vrienden, familie en collega’s, kunnen een goede bron zijn om te weten wat populair is. Als je merkt dat bepaalde producten of diensten steeds vaker worden genoemd, kan dit een teken zijn van een trend.

 4. Door naar je concurrenten te kijken: Het is altijd een goed idee om te kijken wat je concurrenten doen. Als je merkt dat ze bepaalde marketingtactieken gebruiken die je niet gebruikt, kan dit een teken zijn van een trend waar je wellicht ook gebruik van zou kunnen maken.


Wat kan Adverteerweb hierin voor mij betekenen?

Wij van Adverteerweb zijn specialist op het gebied van offline marketing en weten wat er speelt. De 4 offline marketingdiensten die wij op de website hanteren, verjaren nooit en zullen altijd een grote bijdrage zijn in de jaarlijkse offline marketingtrends. Het grote voordeel van Adverteerweb ten opzichte van andere mediabureaus, is dat wij werken met een geautomatiseerd online systeem die je kunt gebruiken in 5 stappen om vervolgens jouw campagne op te zetten. Dit brengt jou extra mogelijkheden als het gaat om tijd en dus geld. 

trends in de marketing voorspellen 2023

Recent Nieuws
Succesvolle offline merkstrategie
Succesvolle offline merkstrategie In het digitale tijdperk waarin we leven, lijkt het soms alsof alles online gebeurt. Toch blijft een sterke succesvolle offline merkstrategie
Posters & Affichage
Posters, wildplakken & Affichage     Wil je op een nieuwe interessante, snelle en relatief goedkope manier naam maken voor jouw product, dienst, evenement
Meest bekeken
Reclame maken op tankstations
Reclame maken op tankstations Ben je voornemens om reclame te maken op tankstations? Je hebt het vaker voorbij zien komen, maar je wilt er
Bewonersbrieven laten versturen
Bewonersbrieven laten versturen Bewonersbrieven laten versturen voor jouw organisatie om bewoners op de hoogte te kunnen houden over eventuele werkzaamheden of buurtbijeenkomsten? In dit
Een paasactie is nodig om je bedrijf te laten groeien: Bekijk onze tips
Een paasactie is nodig om je bedrijf te laten groeien: Bekijk onze tips   Het is inmiddels alweer bijna pasen en dat betekent dat

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

"(Vereist)" geeft vereiste velden aan

Volg ons

"(Vereist)" geeft vereiste velden aan

Ben je geïnteresseerd geraakt en wil je dat wij jou bellen?

Laat dan je gegevens hiernaast achter en wij nemen vrijwel direct contact met je op. Uiteraard is het de mogelijkheid om ook met ons contact op te zoeken. Wij zijn te bereiken via de mail: info@adverteerweb.nl of via telefoonnummer 085 130 4033 of uiteraard online via de chat!