• In 5 stappen geregeld
 • Betalen via IDeal of Klarna
 • Campagne binnen 1 week live
 • In 5 stappen geregeld
 • Betalen via IDeal of Klarna
 • Campagne binnen 1 week live

De toekomst van buitenreclame

De toekomst van buitenreclame

 
 

Het is altijd goed om in de toekomst te kijken van wat er komen gaat en waar je precies op in kunt gaan spelen als bedrijf. De voordelen om in de toekomst te kijken is dat je kunt weten waar je in investeert voor de langere termijn. In dit artikel vindt je de informatie die betrekking heeft wat betreft de toekomst van buitenreclame.

de toekomst van buitenreclame

 

Bestaat er een toekomst voor buitenreclame?

Buitenreclame is een vorm van reclame die zich richt op mensen die buiten de deur zijn, zoals op straat, in openbare ruimtes of in voertuigen. De toekomst van buitenreclame hangt af van verschillende factoren, zoals de groei van digitale media en de veranderende consumentengedrag.

Tegenwoordig zijn digitale media zoals sociale media, zoekmachines en mobiele apps een steeds grotere rol gaan spelen in hoe mensen informatie consumeren en welke merken zij onthouden. Veel bedrijven zetten in op online reclame in plaats van buitenreclame, omdat het vaak goedkoper is en een breder bereik heeft. Aan de andere kant, buitenreclame blijft populair voor sommige soorten producten, zoals voedingsmiddelen en mode, en kan worden ingezet om gericht te adverteren aan een specifieke doelgroep op specifieke plaatsen.

Bovendien, de technologie ontwikkelingen zoals de digitale billboards, slimme verlichting en geavanceerde analyse tools kunnen bijdragen aan de verbetering van de buitenreclame ervaring en het versterken van de impact hiervan.

Daarom, is het mogelijk dat buitenreclame zich zal blijven ontwikkelen en een rol zal blijven spelen in de wereld van marketing en reclame, zolang zij zich aanpast aan de veranderende vraag en technologie.

 

”Zolang de technologie meewerkt is er geen vuiltje aan de lucht”

 

Hoe effectief is buitenreclame?

De effectiviteit van buitenreclame hangt af van verschillende factoren, zoals de locatie, het ontwerp en de doelgroep. In het algemeen wordt aangenomen dat buitenreclame een groot bereik heeft, omdat het zich richt op mensen die zich in de openbare ruimte bevinden. Ook kan de frequentie waarmee een boodschap wordt weergegeven, de herinnering aan de boodschap versterken.

Er zijn echter ook enkele beperkingen van buitenreclame. Bijvoorbeeld, het is vaak duurder dan andere vormen van reclame, zoals televisie- of radioreclame. Bovendien, de effectiviteit van een specifieke campagne kan variëren sterk afhankelijk van de locatie van de reclame-uiting. Bijvoorbeeld, reclame op een drukke snelweg zal waarschijnlijk een groter bereik hebben dan op een landelijke weg.

Daarom, het is belangrijk om bij het plannen van een buitenreclame campagne een gerichte doelgroep te identificeren en een locatie te kiezen waar deze groep zich waarschijnlijk bevindt. Aangepaste boodschap, gebruik van verschillende formaten, en creatief ontwerp kan ook bijdragen aan de effectiviteit van de buitenreclame campagne

Omdat de technologie zich ontwikkelt, zijn er nieuwe manieren van Buitenreclame die toegankelijk zijn zoals BLE beacons, QR codes, NFC tags die consumenten kunnen interageren en hun shopping ervaring verbeteren.

omzet brochure

 

Wij houden van praktische tips 😏

Onze checklist ‘De omzetbrochure voor al jouw vragen’ staat vol met zulke makkelijk toepasbare tips.
Een leuke startersgids en een handige checklist voor als je al bezig bent of nog moet beginnen.

"(Vereist)" geeft vereiste velden aan

Naam(Vereist)

de toekomst van buitenreclame

 


Waarom adverteren op billboards?

Er zijn verschillende redenen waarom bedrijven kiezen voor adverteren op billboards:

 1. Hoog bereik: billboards worden vaak geplaatst op drukke locaties zoals snelwegen, winkelcentra en drukke straten, waardoor ze een groot bereik hebben.

 2. Lange blootstellingstijd: billboards zijn vaak groot en zichtbaar vanaf een afstand, waardoor ze meer aandacht trekken dan andere vormen van out-of-home reclame, zoals busreclame of reclame op lantaarnpalen.

 3. Voor langere tijd: Billboard campagnes kunnen worden gepland voor een langere tijd, vaak maanden, waardoor bedrijven meer tijd hebben om hun boodschap over te brengen.

 4. Gerichte campagne: De locatie van de billboards kan worden gekozen om gericht te adverteren aan een specifieke doelgroep, zoals bijvoorbeeld een billboard op een drukke snelweg in de buurt van een verkoop locatie.

 5. Sterk visueel medium: billboards zijn een visueel medium, met beelden en tekst die mensen op een eenvoudige en snelle manier kunnen begrijpen.

 6. Cost-effective: Buitenreclame, zoals billboards, kan een kosteneffectievere manier zijn om een groot bereik te bereiken in vergelijking met televisie- of radioreclame.

 7. Technologie evolutie: billboards worden nu uitgerust met sensoren, slimme verlichting, real-time updates via mobiele netwerken en digitale billboards die meer interactie en personalisatie bieden aan de consumenten.


Voor- en nadelen van buitenreclame

Buitenreclame kan een effectieve manier zijn om de aandacht van een groot publiek te trekken. Het is vaak gemakkelijk zichtbaar voor mensen die onderweg zijn, zoals voetgangers en automobilisten. Dit kan helpen bij het verhogen van de naamsbekendheid van een merk of product en de verkoop ervan.

Een van de voordelen van buitenreclame is dat het een brede doelgroep kan bereiken. Dit kan zowel lokaal als nationaal zijn, afhankelijk van de locatie waar de reclame wordt getoond. Bovendien is buitenreclame vaak een kosteneffectieve manier om een groot publiek te bereiken.

Een nadeel is echter dat de boodschap vaak snel over het hoofd wordt gezien omdat de mensen snel voorbij rijden of lopen, afgeleid door andere dingen in hun omgeving. Bovendien kan buitenreclame ook gezien worden als ongevraagd of storend voor sommige mensen, met name als het op drukke plaatsen wordt getoond.

Soms kan buitenreclame echter ook leiden tot bezorgdheid over de visuele vervuiling in een gebied. Als er te veel reclameborden zijn, kan dit de esthetische waarde van een gebied verminderen en een negatief effect hebben op de leefomgeving van de mensen.

Daarnaast, Reclameborden zijn vaak geplaatst op plaatsen waar weinig controle is over wie er te zien krijgt bijvoorbeeld kinderen of mensen met bepaalde culturele overtuigingen.

Al met al, Buitenreclame kan een krachtige manier zijn om jouw merk of product onder de aandacht te brengen van een groot publiek, maar het is belangrijk om rekening te houden met de mogelijke nadelen en de impact op de leefomgeving en doelgroep.

de toekomst van buitenreclame

Recent Nieuws
Flyer los op de mat
Flyer los op de mat Je ziet en merkt het vast wel steeds vaker. Veel bedrijven stappen over van het reguliere folderpakket naar separate
Bereik miljoenen reizigers
Bereik miljoenen reizigers Wil je in een relatief korte periode zoveel mogelijk mensen bereiken? En met name reizigers? In dit artikel leggen wij je
Meest bekeken
Waarom zichtbaarheid belangrijk is voor jouw product of dienst
Waarom zichtbaarheid belangrijk is voor jouw product of dienst Wil jij ook meer zichtbaarheid voor jouw product of dienst? Dan is het tijd om
Kosten vrachtwagenreclame
Kosten vrachtwagenreclame    Vrachtwagenreclame is een vorm van communicatie wat steeds meer in het straatbeeld verschijnt. En dan voornamelijk op de Nederlandse snelwegen. Groots
Kosten folders verspreiden
Kosten folders verspreiden   Het verspreiden van folders en flyers is en blijft een sterk medium. Mocht je nog niet bekend zijn met dit

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

"(Vereist)" geeft vereiste velden aan

Volg ons

"(Vereist)" geeft vereiste velden aan

Ben je geïnteresseerd geraakt en wil je dat wij jou bellen?

Laat dan je gegevens hiernaast achter en wij nemen vrijwel direct contact met je op. Uiteraard is het de mogelijkheid om ook met ons contact op te zoeken. Wij zijn te bereiken via de mail: info@adverteerweb.nl of via telefoonnummer 085 130 4033 of uiteraard online via de chat!