• In 5 stappen geregeld
  • Betalen via IDeal of Klarna
  • Campagne binnen 1 week live
  • In 5 stappen geregeld
  • Betalen via IDeal of Klarna
  • Campagne binnen 1 week live

Lokaal reclame maken op nationaal niveau

Lokaal reclame maken op nationaal niveau

 
 

Wil jij een landelijke campagne inzetten, maar toch de kracht van lokaal gebruiken? In onderstaand artikel leggen we je uit welke mogelijkheden er zijn om landelijk lokaal te adverteren. Daarnaast wat tips die je eventueel kunt gebruiken bij jouw volgende campagne over lokale reclame.

lokaal reclame maken op nationaal niveau

 

Waarom zou je lokaal reclame maken op nationaal niveau?

De reden waarom je lokaal reclame zou moeten maken op nationaal niveau is omdat lokale reclame ontzettend goed werkt. Zodra je de lokale bevolking benadert, dan pak je eigenlijk de kern van de stad of dorp. Op deze manier zul je sneller en vaker onder de aandacht blijven, omdat het dan al snel mond tot mond doorgevoerd kan worden. De kracht van lokale campagnes moet je dus zeker niet gaan onderschatten en is een slimme strategie.

Door deze manier landelijk aan te pakken, bereik je toch ontzettend veel mensen, maar houdt je het toch klein en lokaal. Wij kunnen je daar uiteraard alles over vertellen en kunnen je vervolgens assisteren als het om landelijke lokale campagnes gaat. 

 

”Onderschat de kracht van lokaal niet’

 

Welke mogelijkheden zijn er op lokaal gebied

Er zijn diverse mogelijkheden als het gaat om lokale marketing. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om online lokale campagnes uit te voeren of offline reclame campagnes. Online lokale campagnes werken in dat opzicht wel totaal anders dan offline lokale campagnes. Bij online betaal je namelijk per klikprijs en schuur je al heel snel met andere concurrenten.

Naast dat je niet alleen met jouw lokale concurrent schuurt, schuur je ook nog met landelijke online spelers die vervolgens hun campagnes ook lokaal inzetten, waardoor je adblockers krijgt. Bij offline reclame betaal je voor jouw campagne waar geen enkel ander concurrent bij komt. Zodra je bijvoorbeeld kiest om een huis aan huis flyer te verspreiden dan kun je ervoor kiezen om in een bepaald postcodegebied te verspreiden.

Wat ook erg goed werkt naast een huis aan huis flyer verspreiden, is een advertentie plaatsen in de lokale weekkrant. Dit zijn de gratis weekkranten die de hele stad in de brievenbus krijgt. Doordat je jouw advertentie in de krant plaatst wordt je lokaal gezien vrij snel opgepikt. Er is namelijk een vrij grote doelgroep die wekelijks nog de krant leest. Het voordeel hiervan is, is dat je voor een advertentiepagina helemaal niet zoveel geld betaald ten opzichte van een flyer verspreiding. Iedereen ontvangt uitsluitend de krant geheel gratis en iedere week. Doe daar je voordeel mee.

  lokaal reclame maken op nationaal niveau

 

De snelheid van een landelijke lokale campagne

Zodra je een landelijke lokale campagne gaat inzetten dan kun je er vanuit gaan dat dit binnen een week geregeld kan worden. Dat is vrij snel als het gaat om een landelijke lokale campagne. Je kunt het uiteraard zo groot maken als je zelf wilt, zonder dat het afbreuk doet aan de doorlooptijd. Wij kunnen dus ontzettend snel schakelen. Regel in 5 stappen jouw eigen lokale campagne in, of het nou gaat om een flyer verspreiding of een advertentie in de krant. 

 

Wat voor bedrijven adverteren lokaal?

De kracht van lokaal is ontzettend groot. Dat weten inmiddels ook de grote A-merken als het gaat om producten aan de man te brengen. Het loopt uiteen qua bedrijven die lokaal hun product of dienst promoten. Het kan verschillen tussen de kleine plaatselijke ondernemer, maar het kunnen ook grote A-merken zijn en zelfs internationale merken die zich lokaal goed weten te vermarkten.
 
Staar je dus nooit blind om altijd maar ‘groots’ en landelijk te denken, terwijl er ook gewoon ‘groots’ lokaal gedacht kan worden. Om een voorbeeld te noemen; McDonalds is bijvoorbeeld een internationale speler die wereldwijd vestigingen heeft zitten. Iedere vestiging die maakt zo nu en dan wel een campagne die plaatselijk ingezet moet worden. Daarbij wordt er altijd gedacht aan lokale uitingen in de weekkrant of middels een huis aan huis flyer. 
Recent Nieuws
Gepersonaliseerd drukwerk
Gepersonaliseerd drukwerk Heb je er wel eens over nagedacht om gepersonaliseerd drukwerk te gaan versturen naar al jouw klanten? Heb je het al wel
Goedkoop folders drukken en verzenden
Goedkoop folders drukken en verzenden    Wil jij goedkoop folders drukken en verzenden? Dan zit je bij Adverteerweb aan het juiste adres. In dit
Meest bekeken
Vormgeving van jouw abri campagnes
Vormgeving van jouw abri campagnes Iedereen komt deze opvallende abri campagnes wel tegen op straat. Of je nou naar je werk toe gaat, naar
Waarom is offline communicatie zo belangrijk?
Waarom is offline communicatie zo belangrijk? De reden waarom offline communicatie zo belangrijk is wordt in dit artikel precies uitgelegd. Offline marketing wordt ontzettend
Advertentiemogelijkheden in Zuid Holland
Advertentiemogelijkheden in Zuid Holland De advertentiemogelijkheden in Zuid Holland zijn er zeker. Zo zijn er verschillende manieren om jouw product of dienst offline onder

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

"(Vereist)" geeft vereiste velden aan

Volg ons

"(Vereist)" geeft vereiste velden aan

Ben je geïnteresseerd geraakt en wil je dat wij jou bellen?

Laat dan je gegevens hiernaast achter en wij nemen vrijwel direct contact met je op. Uiteraard is het de mogelijkheid om ook met ons contact op te zoeken. Wij zijn te bereiken via de mail: info@adverteerweb.nl of via telefoonnummer 085 130 4033 of uiteraard online via de chat!