• In 5 stappen geregeld
 • Betalen via IDeal of Klarna
 • Campagne binnen 1 week live
 • In 5 stappen geregeld
 • Betalen via IDeal of Klarna
 • Campagne binnen 1 week live

Drukwerk verspreiden in de zomer

Drukwerk verspreiden in de zomer

 

De zomerperiode is altijd een mooie periode om jouw product of dienst in de aandacht te brengen. Waarom? In deze blog vertellen wij jou waarom het interessant is om jouw bedrijf te promoten via deze vorm van offline marketing.

drukwerk verspreiden in de zomer

 

Voordeel van reclame maken in de zomer

 

 1. Bereik een groot publiek: Tijdens de zomermaanden zijn mensen vaak meer actief en gaan ze vaker naar buiten. Door je flyers te verspreiden, kun je een breed scala aan potentiële klanten bereiken. Of het nu gaat om toeristen, vakantiegangers of mensen die gewoon genieten van het mooie weer, er zijn veel mensen die je boodschap zullen zien.

 2. Specifieke evenementen: De zomer staat bekend om festivals, markten, concerten en andere evenementen. Door je flyers te verspreiden, kun je de aandacht vestigen op specifieke evenementen die in de zomer plaatsvinden. Mensen zijn vaak op zoek naar leuke activiteiten en kunnen geïnteresseerd zijn in wat jouw bedrijf te bieden heeft.

 3. Zichtbaarheid vergroten: Tijdens de zomermaanden zijn mensen vaak meer ontspannen en hebben ze meer vrije tijd. Dit kan resulteren in een hogere mate van aandacht voor hun omgeving. Door je flyers op strategische locaties te verspreiden, zoals drukke straten, parken of stranden, vergroot je de zichtbaarheid van je bedrijf. Mensen kunnen je flyer oppikken en bewaren voor later gebruik.

 4. Seizoensgebonden aanbiedingen: De zomer biedt vaak mogelijkheden voor speciale seizoensgebonden aanbiedingen en kortingen. Met je flyers kun je deze aanbiedingen onder de aandacht brengen en mensen aansporen om gebruik te maken van jouw producten of diensten. Denk bijvoorbeeld aan zomerse uitverkoop, vakantiepakketten of barbecuespecials.

 5. Creatieve mogelijkheden: De zomermaanden bieden een kans om je flyers op een creatieve en aantrekkelijke manier vorm te geven. Je kunt kleurrijke ontwerpen gebruiken die de zomerse sfeer weerspiegelen en de aandacht trekken. Mensen zijn vaak meer ontvankelijk voor visueel aantrekkelijke materialen, dus dit is een goede gelegenheid om je creativiteit te uiten.

 

”Verspreid je boodschap, bereik de wereld: Krachtige flyer-verspreiding voor maximale impact!”

 

Waarom drukwerk verspreiden?

 

Het verspreiden van drukwerk als reclamemiddel in de zomer biedt een unieke en effectieve benadering. In een wereld waarin digitale communicatie de overhand heeft, kan drukwerk een verfrissende en tastbare ervaring bieden. Het geeft mensen de mogelijkheid om iets fysieks vast te houden en ermee te interageren.

Wanneer je een flyer of brochure in handen neemt, voel je de textuur van het papier en kun je rustig door de pagina’s bladeren. Deze tactiele ervaring zorgt voor een blijvende indruk en creëert een emotionele verbinding met je merk.

In de zomermaanden, waarin digitale advertenties overvloedig aanwezig zijn, kan drukwerk opvallen tussen de vele digitale prikkels. Het heeft de potentie om de aandacht van mensen te trekken en hen te betrekken bij je boodschap. Terwijl mensen druk bezig zijn met hun dagelijkse routine, biedt drukwerk een welkome afwisseling die niet onopgemerkt blijft.

Een van de grote voordelen van drukwerk is de mogelijkheid om gerichter te werk te gaan. Je kunt je marketinginspanningen richten op specifieke doelgroepen en locaties. Door je flyers strategisch te verspreiden op plaatsen waar je potentiële klanten zich bevinden of tijdens relevante evenementen, vergroot je de kans dat je boodschap opvalt en impact heeft.

Daarnaast heeft drukwerk een langere levensduur dan digitale advertenties. Mensen kunnen flyers bewaren, ze delen met anderen of ze op een later tijdstip weer oppakken. Hierdoor blijft je boodschap langer aanwezig en vergroot je de kans dat mensen erop reageren en actie ondernemen.

omzet brochure

 

Wij houden van praktische tips 😏

Onze checklist ‘De omzetbrochure voor al jouw vragen’ staat vol met zulke makkelijk toepasbare tips.

Een leuke startersgids en een handige checklist voor als je al bezig bent of nog moet beginnen.

"(Vereist)" geeft vereiste velden aan

Naam(Vereist)

drukwerk verspreiden in de zomer

 

Exclusief verspreiden levert meer omzet op

 

Exclusief verspreiden van flyers, ook wel bekend als los verspreiden, kan aanzienlijke voordelen bieden ten opzichte van het verspreiden van flyers in een folderpakket. Het richt zich op een specifieke doelgroep en kan meer omzet genereren.

Bij exclusieve verspreiding kun je je flyers rechtstreeks richten op een nauwkeurig gedefinieerde doelgroep die zeer relevant is voor je producten of diensten. In plaats van je boodschap te verspreiden naar een breed publiek waarvan velen mogelijk niet geïnteresseerd zijn, kun je je concentreren op mensen die een grotere kans hebben om interesse te hebben en uiteindelijk over te gaan tot aankoop.

Een ander voordeel van exclusieve verspreiding is dat er minder concurrentie is. In een folderpakket concurreren je flyers met andere advertenties en promotionele materialen om de aandacht van potentiële klanten. Door exclusieve verspreiding kun je de concurrentie vermijden en de volledige aandacht van de ontvangers op je boodschap vestigen.

Exclusieve verspreiding draagt ook bij aan de perceptie van exclusiviteit en waarde rond je merk. Wanneer mensen een flyer rechtstreeks van jou ontvangen, voelen ze zich speciaal en gewaardeerd. Dit kan hun interesse en vertrouwen vergroten, waardoor ze eerder geneigd zijn om tot aankoop over te gaan.

Een ander voordeel van exclusieve verspreiding is de meetbaarheid van de campagne. Door unieke promotiecodes, kortingsbonnen of speciale aanbiedingen op te nemen die alleen geldig zijn voor de ontvangers van de exclusieve flyers, kun je de respons en conversie van je campagne nauwkeurig volgen en evalueren.

Tot slot biedt exclusieve verspreiding ook een persoonlijkere benadering. Je kunt je flyers persoonlijk overhandigen op drukbezochte locaties zoals evenementen, beurzen of winkelcentra. Deze directe interactie vergroot de betrokkenheid en kan een positieve indruk achterlaten bij potentiële klanten.

Al met al kan exclusieve verspreiding van flyers een effectieve strategie zijn om meer omzet te genereren. Door je te richten op een specifieke doelgroep, de concurrentie te vermijden, exclusiviteit en waardeperceptie te versterken, en de meetbaarheid te vergroten, kun je de impact van je reclamecampagne vergroten en de kans op conversie verhogen.

 

10 tips voor een flyer verspreiding

 

 1. Definieer je doelgroep: Identificeer duidelijk wie je doelgroep is voordat je begint met verspreiden. Dit helpt je om je flyers gericht te verspreiden naar mensen die geïnteresseerd zijn in je producten of diensten.

 2. Kies de juiste locaties: Selecteer locaties waar je doelgroep zich bevindt of vaak komt. Dit kunnen winkelcentra, evenementen, scholen, buurten of specifieke bedrijven zijn. Zorg ervoor dat je toestemming hebt om je flyers op die locaties te verspreiden.

 3. Wees creatief met de vormgeving: Zorg ervoor dat je flyer opvalt en de aandacht trekt. Gebruik aantrekkelijke kleuren, afbeeldingen en een opvallende kop. Maak de boodschap kort, duidelijk en gemakkelijk te begrijpen.

 4. Voeg een call-to-action toe: Moedig de ontvangers van je flyer aan om actie te ondernemen. Dit kan het bezoeken van je website, het bellen van een telefoonnummer, het gebruik van een speciale kortingscode, of het bijwonen van een evenement zijn. Een duidelijke call-to-action vergroot de kans op betrokkenheid en conversie.

 5. Test en meet de respons: Monitor de respons op je flyer-verspreiding. Gebruik unieke codes of speciale aanbiedingen om de effectiviteit van je campagne te meten. Dit helpt je om inzicht te krijgen in welke locaties en benaderingen het beste werken en om je strategie indien nodig aan te passen.

 6. Werk samen met lokale partners: Overweeg samenwerkingen met lokale bedrijven of evenementenorganisatoren. Je kunt bijvoorbeeld je flyers plaatsen bij andere relevante ondernemingen of vragen of ze je flyers willen verspreiden op hun locatie. Dit vergroot je bereik en de kans om je doelgroep te bereiken.

 7. Denk aan seizoensgebonden evenementen: Profiteer van seizoensgebonden evenementen of feestdagen door je flyers op die momenten te verspreiden. Pas je boodschap aan en speel in op de specifieke behoeften of interesses van je doelgroep tijdens die periode.

 8. Train je verspreiders: Als je gebruikmaakt van verspreiders, zorg er dan voor dat ze goed op de hoogte zijn van je boodschap en het juiste publiek kunnen aanspreken. Geef ze duidelijke instructies en materialen om effectief te kunnen verspreiden.

 9. Combineer met online marketing: Vergeet niet om je online kanalen te benutten in combinatie met je flyer-verspreiding. Verwijs naar je website, sociale media-pagina’s of online aanbiedingen om de betrokkenheid te vergroten en mensen verder te leiden naar je online platform.

 10. Evalueren en optimaliseren: Evalueer regelmatig de resultaten van je flyer-verspreiding en optimaliseer waar nodig. Leer van eerdere ervaringen en pas je strategie aan om nog meer uit jouw campagne te halen.

 

drukwerk verspreiden in de zomer

Recent Nieuws
Succesvolle offline merkstrategie
Succesvolle offline merkstrategie In het digitale tijdperk waarin we leven, lijkt het soms alsof alles online gebeurt. Toch blijft een sterke succesvolle offline merkstrategie
Posters & Affichage
Posters, wildplakken & Affichage     Wil je op een nieuwe interessante, snelle en relatief goedkope manier naam maken voor jouw product, dienst, evenement
Meest bekeken
Buitenreclame voorbeelden
Buitenreclame voorbeelden Tegenwoordig zijn er een tal van verschillende mogelijkheden als het gaat om buitenreclame. Uiteindelijk wil je natuurlijk precies weten wat je krijgt
Zakelijke post versturen
Zakelijke post versturen De meeste bedrijven versturen geen zakelijke post. Waarom zou je precies zakelijke post moeten versturen en wat is het voordeel daarvan?
Digital Out of Home inzetten voor campagne (DOOH)
Digital Out of Home inzetten voor campagne (DOOH) DOOH oftewel Digital Out of Home reclame is perfect in te zetten voor jouw bedrijf. In

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

"(Vereist)" geeft vereiste velden aan

Volg ons

"(Vereist)" geeft vereiste velden aan

Ben je geïnteresseerd geraakt en wil je dat wij jou bellen?

Laat dan je gegevens hiernaast achter en wij nemen vrijwel direct contact met je op. Uiteraard is het de mogelijkheid om ook met ons contact op te zoeken. Wij zijn te bereiken via de mail: info@adverteerweb.nl of via telefoonnummer 085 130 4033 of uiteraard online via de chat!